que cuidados necesitan los gatos mayores

Gats grans: quines cures necessiten?

Els gats són unes mascotes molt independents i la cura diària dels quals sol ser molt senzilla. Tanmateix, el fet que siguin tan autosuficients no ens ha de confondre, especialment quan s'acosten a la darrera etapa de les seves vides. Els gats grans necessiten unes atencions específiques que repassarem en aquest post.

A partir de quina edat es considera un gat ancià?

Els gats domèstics tenen una longevitat mitjana d'uns 16 anys. Es considera un gat ancià quan la seva edat supera els 14 anys . Tot i així, abans de complir aquesta edat, molts gats ja van manifestant signes típics de la vellesa, com:

  • Dolors articulars produïts per l'artrosi degenerativa, una malaltia que provoca el desgast dels cartílags que esmorteeixen la unió de l'articulació amb l'os.
  • Hipertiroïdisme (excés d'activitat de la glàndula tiroïdal), que provoca alteracions als costums del gat, augment del seu tensió arterial, pèrdua d'apetit, canvis bruscs de pes, i fins i tot vòmits i diarrea. gat), que causen un dolor que els dificulta la ingesta d'aliments. Per tant, és lògic que perdi la gana i que deixi de menjar.
  • Malalties renals cròniques , fruit d'una dieta deficient al llarg de la seva vida.
  • Pèrdua d'orella i visió , provocada de forma natural per l'envelliment.
  • Alzheimer , una malaltia neurodegenerativa normal en gats vells, que provoca disfuncions cognitives greus. Es manifesta en canvis aleatoris del seu caràcter, com a augment de la irritabilitat, agressivitat, allunyament del propietari o canvis en els patrons de son.

També és normal que els gats vells, per molt ancians que siguin , no mostrin signes evidents del seu envelliment. El motiu cal buscar-lo a la seva empremta: els felins són caçadors i depredadors per naturalesa, i no es poden mostrar vulnerables perquè el seu propi instint de supervivència els impulsa a no fer-ho.

Cures essencials de els gats més grans

1. Entorn còmode i favorable

Els gats grans solen presentar problemes de mobilitat: encara que no es queixin visiblement, això no significa que no els facin mal les articulacions o que no estiguin cansats. Per tant, el millor que pots fer pel teu gat ancià és donar-li totes les comoditats que puguis , suprimint "barreres arquitectòniques" innecessàries.

Evita que hagi de pujar escales i col·loca les seves coses (menjadora, abeurador, llit i sorral) el més a mà possible, de manera que no hagi de realitzar una gran feina per moure's per la casa.

Adicionalment, el seu sorral hauria de tenir vores baixes per ajudar a reduir el esforç i el seu matalàs hauria de ser el més ergonòmic i còmode possible . El matalàs de viscoelàstica balukaDREAM que desenvolupem a Baluka està pensat per afavorir el descans de la teva mascota.

2. Alimentació completa i de qualitat

Encara que sembli que poden menjar de tot, hi ha determinats aliments que no són recomanables per als gats en cap moment de la seva vida com, per exemple, fruites, verdures, xocolata, te, cafè, sal, sucre o llet. Aquestes restriccions s'accentuen quan els gats són vells. , probiòtics i complements vitamínics com el que desenvolupem a baluka, que a més inclou extracte de cúrcuma, l'antiinflamatori natural més potent que li pots donar al teu gat.

3.Raspallat diari

Com és fàcil deduir, amb l'edat els gats es tornen més reticents a empolainar-se: per tant, tendeixen a acumular més pèl amb el consegüent risc de contraure malalties provocades per paràsits

Et recomanem que raspallis tots els dies el teu gat: en eliminar el pelatge mort l'estaràs ajudant a prevenir aquestes possibles infeccions i, a més, estaràs reforçant l'enllaç que us uneix.

4. Exercici físic moderat

La pèrdua de vitalitat és un signe inequívoc de l'envelliment que es manifesta a la renúncia progressiva de l'activitat física. Això pot ser un problema més greu en els gats que pateixin sobrepès. que això suposi un gran esforç per a ell.

5. Control veterinari regular

En aquesta etapa de la seva vida, els gats són més propensos a desenvolupar malalties que mai no havien patit abans. En conseqüència, hauràs d'incrementar la vigilància sobre el seu estat de salut, ja que hi podrà haver símptomes que puguis veure i altres que el teu gat, pel seu propi instint depredador, et podria amagar.

La recomanació general és establir-ne una freqüència de dues visites anuals al veterinari , com a mínim, per realitzar exploracions generals al teu gat, facilitar la detecció precoç de malalties i fixar un protocol de seguiment.

Com has pogut comprovar al llarg del text, els gats grans necessiten unes cures més exhaustives. L'alimentació, l'exercici, el control veterinari, la higiene i el confort seran els teus millors recursos per donar la millor qualitat de vida al teu amic felí a l'etapa final de la seva vida.

Per descomptat, no ens podem oblidar que amb el nostre matalàs de viscoelàstica per a gats balukaDREAM el teu gat major tindrà el lloc de descans ideal, amb la pressió justa sobre els seus ossos i articulacions, antial·lèrgies i antipèls.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.