perro que babea mucho

El meu gos baveja molt: quines són les possibles causes

Has notat que el teu gos baveja molt darrerament? Encara que sabem que el baveig és normal, potser et preocupis. Per això, intentarem trobar les raons que explicarien per què baveja el teu gos, ia donar algunes pautes per ajudar-te per si et passes el dia pensant "el meu gos baveja molt...".

Per què baveja tant el meu gos

És una resposta a l'estrès

Com bé saps, als gossos no els agraden els sorolls forts i sobtats. Recordes com s'espanten els nostres amics quan hi ha petards o sorolls bruscs al carrer? depenent de l'acostumat que estigui el teu gos a viatjar amb tu), els nostres peluts es posen molt nerviosos. Aquestes situacions de estrès incrementen la secreció de la bava.

Tristement, també és habitual que els gossos que hagin estat maltractats o arrosseguin traumes per això bavegen més de la compte.

És un acte reflex de la seva emoció

Però no tot són males notícies! Els gossos també segreguen més bava quan estan molt emocionats. Això passarà, per exemple, quan et vegin agafar la corretja per sortir a passejar o quan vegin la pilota o la joguina amb què vulguin jugar.

I, per descomptat, què fa bavejar tots els gossos? La presència del menjar! Si fins i tot les persones segreguem més saliva quan tenim gana i veiem un plat que ens encanta o olorem un ric menjar, com no bavejaran els nostres gossos!

La seva raça és propensa

No totes les races de gossos bavegen de forma natural de la mateixa manera que altres. Hauríem de romandre tranquils si tenim un buldog anglès, buldog francès, bòxer, Sant Bernat, gran danès o basset hound. La pròpia naturalesa d'aquestes races els fa bavejar més que a altres gossos.

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural per a Gossos i Gats

vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Les VITamines que el teu gos necessita
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Curcuma com a antiinflamatori natural
Més informació

Pateix alguna malaltia

Si el meu gos baveja molt ia més està trist, què és el que li pot estar passant? Doncs és molt probable que estigui patint una malaltia més o menys greu. millors amics.

Altres vegades els nostres gossos bavegen i estan alacaiguts per culpa de infeccions bacterianes. És lògic! El seu sistema immunitari està combatent la infecció, i la bava és una resposta fisiològica normal.

Ha patit una intoxicació

Les intoxicacions per ingerir aliments són molt freqüents, ja que hi ha moltes coses que no han menjar els gossos. Si el teu gos ha menjat alguna cosa que no devia, no només bavejarà més del compte, sinó que el seu aparell digestiu s'inflamarà o irritarà.

Per tant, pot tractar-se simplement d'una gastritis provocada per alguna cosa que hagi menjat i no li hagi assegut bé.

Tanmateix, altres vegades, les intoxicacions per al·lèrgies o intoleràncies són les que provoquen aquestes reaccions, i les que ens faran acudir al veterinari urgentment.

Té un problema localitzat a la boca

Què passa si el meu gos baveja d'un costat de la boca, però de laltre no? L'explicació més freqüent d'aquests casos és els problemes bucals pròpiament dit. Quins són?

  • Gingivitis.
  • Estomatitis.
  • Inflamació a les genives.
  • Dents trencades.
  • .

És freqüent que aquest baveig per un sol costat de la boca estigui acompanyat d'una olor molt desagradable Novament, hauríem d'acudir al veterinari perquè ens ajudi a saber què li està passant al nostre gos.

S'ha ennuegat

Com veus, no tot seran presagis incerts: si el nostre gos baveja i tus, pot ser que s'hagi ennuegat amb alguna cosa que hagi ingerit i li estigui costant respirar.

No és que pretenguem restar importància a aquest fet, però si l'excés de bava està acompanyat de tos, és molt probable que hi hagi algun objecte que estigui obstruint la seva tràquea. La bava i la tos contribueixen a lubricar el conducte ia expulsar l'objecte estrany.

Què he de fer si el meu gos baveja molt

Hem vist que algunes raons per les quals un gos baveja molt no tenen per què tancar res de dolent darrere. Els símptomes que acompanyin el baveig ens posaran sobre avís que alguna cosa pot no estar anant bé.

En qualsevol cas, convé que adoptem una sèrie de bones pràctiques per evitar els possibles problemes derivats d'un excés de bava en els nostres gossos, no perquè la bava sigui dolenta en si mateixa!

Haurem de vigilar activament el que mengen i el que es porten a la boca per evitar que entrin en contacte amb aliments perillosos. Un control veterinari regular ens ajudarà a saber si pateixen alguna altra malaltia.

I, per descomptat, de cara a preservar la higiene de la llar, hauríem de vigilar que descansi sempre al llit per no omplir tota la casa de baves.

Si el meu gos baveja molt recomano utilitzar el matalàs de viscoelàstica balukaDREAM de Baluka: el nostre amic pelut estarà molt còmode i la secreció de bava (inevitable mentre estan adormits) es quedarà en una superfície molt fàcil de netejar.

El nostre Matalàs de Viscoelàstica

Porta el seu nom brodat
Cuida dels seus ossos
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Matalàs