antiinflamatorio natural para perros

El meu gos menja herba: és saludable?

Has tret a passejar el teu gos i s'ha posat a menjar herba al parc o al camp? El nostre gos també menja herba i no és gens dolent. A veure els motius que pels nostres amics peluts es mengen la gespa o altres plantes i veuràs que no sempre has de renyar-lo, ja que és una conducta del més natural.

Per què els gossos mengen herba

Una conducta natural innata

Pot resultar cridaner que, si sempre tenim a punt el menjar del nostre gos i vigilem molt el que es porta a la boca, aquest es dediqui a menjar-se la gespa a algunes vegades quan surt a passejar o quan és al jardí Ens hem de preocupar?

En absolut! El fet que els gossos mengin herba respon al seu instint de supervivència. Potser et resulti estrany, però la mare naturalesa és molt sàvia i els nostres millors amics responen a aquest instint, entre altres coses, ingerint gespa i alguna planta o fulla del terra. De fet, és una conducta heretada dels llops, els seus parents evolutius més propers.

El motiu? L'aportació nutricional que obtenen de les plantes. El millor exemple és la ingesta de fibra, necessària per a la purga digestiva. I és que els gossos es purguen ingerint determinats brots.

Les males digestions

D'altra banda, has de saber que poques vegades veuràs el teu gos menjar gespa o altres plantes a destre i sinistre. Els gossos són molt selectius en allò que ingereixen i es valen del seu olfacte per trobar allò que considerin més adequat per a la seva purga. Això serà normal quan al nostre gos li faci mal l'estómac o estigui tenint una digestió molt pesada.

A més del procés de purga intestinal, el teu gos també podria menjar herba per vomitar. La purga afecta tot el sistema digestiu. De vegades, el gos necessitarà expulsar alguna cosa que hagi menjat i que encara no hagi estat digerida, i aquest és el motiu que tractin de provocar-se el vòmit ingerint plantes.

Els beneficis de les plantes per als gossos

A banda, saps la gran quantitat de beneficis que tenen algunes plantes per als gossos? Alguns problemes de salut (com l'estrès, l'ansietat, certes infeccions o l'artritis) es poden tractar fàcilment amb certes plantes.

No obstant, i com t'explicarem a l'apartat següent, hauràs de vigilar activament quin tipus de plantes hi ha al teu jardí, a l'interior de la teva llar oa les zones per on soles passejar-hi. Algunes són molt tòxiques i poden perjudicar greument la vostra salut! Gats

vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Les VITamines que el teu gos necessita
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Cúrcuma com a antiinflamatori natural per a gossos
Més informació

He de deixar que el meu gos coma herba?

En primer lloc, si els nostres gossos mengen herba de tant en tant, no hi haurà cap motiu perquè ens preocupem. Com hem vist, la ingesta d'herba respon a un instint innat dels nostres estimats peluts.

Hi ha un punt molt important en tot això: si veiem que el nostre gos menja herba molt sovint i no altres plantes, sí que podríem tenir motius per preocupar-nos. Per què? Perquè és molt possible que el nostre millor amic estigui patint algun dolor constant a l'estómac, i la seva reacció respongui a un intent gairebé desesperat per pal·liar la molèstia.

Per tant, si notem que els nostres gossos comencen a menjar herba compulsivament per provocar-se les purgues, pot ser que alguna cosa que estiguin menjant habitualment els estigui asseient malament, en aquest cas ens tocarà revisar la seva dieta i anar suprimint aliments fins a trobar el “culpable” de aquesta situació tan desagradable per a ell.

Altres vegades és possible que el teu gos tingui alguna cosa a l'estómac que li estigui provocant una molèstia continuada i que no tingui res a veure amb el que mengi Pot ser que s'hagi empassat algun objecte que no sigui capaç ni de pair ni d'expulsar per molta herba que mengi. Per tant, si veus el teu gos menjar herba compulsivament, és possible que ho estigui fent mogut per l'ànsia d'alleujar aquest dolor o molèstia. tipus de plantes que mengin, ja que hi ha força plantes perilloses per als gossos com l'heura, el poto, l'àloe, el baladre, la cica o la Flor de Pasqua. Aneu amb compte i allunyeu el vostre gos d'aquestes plantes perquè són tòxiques per al vostre organisme i la vostra vida podria córrer perill. També has d'anar amb compte amb la gespa als parcs públics, ja que alguns ajuntaments fan campanyes de fumigació i el teu gos podria intoxicar-se.

Si el meu gos menja herba de tant en tant no és res dolent en si mateix perquè pot obtenir nutrients importants per a la seva dieta alhora que realitza una purga del sistema digestiu. No obstant això, ens quedem més tranquils donant al nostre millor amic una aportació nutricional amb el complement vitamínic balukaVIT de Baluka, ric en vitamines i aminoàcids essencials. Encara que no deixeu de menjar herba, us sentiu de faula!