Mi perro no quiere caminar y llora: qué le ocurre

El meu gos no vol caminar i plora: què li passa

T'has trobat alguna vegada amb situacions que t'hagin portat a plantejar-te aquestes qüestions: el meu gos no vol caminar i plora o per què el meu gat s'arrossega i no camina? És molt vistós veure que els nostres amics peluts, amb el que els agrada, són incapaços de córrer, o es comencen a queixar quan inicien els seus moviments. Vegem alguns possibles motius perquè puguis esbrinar per què el meu gos camina i se senti, o per què el meu gos no es pot moure i plora en intentar-ho.

Raons per les quals el teu gos no vol caminar

Artritis i artrosi canina

"El meu gos no vol caminar; li dol alguna cosa?"

La primera resposta que se'ns ve a la ment a gairebé tots els que coneixem bé la fesomia dels nostres millors amics és l'artritis o l'artrosi.

Ambdues afeccions són de caire degeneratiu i consisteixen en una inflamació articular, causada per un deteriorament progressiu dels cartílags que formen part de les articulacions. El dolor provoca que el gos deixi de caminar de mica en mica, i es queixi cada vegada que intenti fer-ho. , i també estesa en gossos amb sobrepès. Fruit d'estar immobilitzat, el gos començarà a patir d'atròfia muscular, per la qual cosa cada vegada us costarà més moure's.

La solució passa per sessions de rehabilitació juntament amb l'administració d'antiinflamatoris com la cúrcuma, d'alta concentració al complex vitamínic de Baluka (balukaVIT), dissenyat especialment per ajudar el teu millor amic si pateix inflamacions articulars.

Displàsia de maluc

La displàsia és una malaltia que afecta principalment els gossos grans i ancians, i és molt comú en races com Labrador, Golden Retriever i Pastor Alemany. Consisteix en una deformació del cap del fèmur i de l'acetàbul (el buit on el fèmur s'allotja a la pelvis), de manera que impedeix el joc normal de l'articulació.

Els gossos que pateixen de displàsia presenten clares dificultats per aixecar-se i caminar, per culpa del dolor procedent d'una articulació que no funciona com cal.

Per tractar la displàsia, se sol recórrer a una cirurgia preventiva en gossos predisposats a patir-la en el futur, sense oblidar un tractament veterinari a base de condroprotectors: uns complements alimentaris que afavoreixen el desenvolupament dels cartílags (àcid hialurònic, glucosamina, sulfat de condroitina) que, en combinació amb un antiinflamatori natural (com la cúrcuma) , ajudaran el teu gos a mitigar el dolor i la inflamació al maluc.

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

Nuestra Cama de Viscoelástica para Perros

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas

Porta el seu nom brodat

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas

Cuida dels seus ossos

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas

El millor matalàs per gossos amb displasia de meluc o artrosi
Ver Camas

Necrosi del cap del fèmur

A diferència de la displàsia, aquesta malaltia afecta principalment gossos joves i races petites, com Chihuahua, Pomerània, Beagle, Bichón Maltés, Yorkshire Terrier, Teckel... Consisteix en una falta d'irrigació sanguínia al cap del fèmur durant l'etapa de creixement.

Per tant, el gos que pateixi d'aquesta malaltia pràcticament deixarà de caminar del tot. La manca de mobilitat, a més, farà que els músculs d'aquesta extremitat s'atrofiïn, cosa que introduirà l'animal en un cercle viciós.

El tractament serà, inevitablement, d'índole quirúrgica: cal operar el teu gos per extreure el teixit necrosat (mort) que estigui adherit al capdavant o al coll del fèmur

Mielopatia degenerativa canina

En aquest cas, parlem d'un deteriorament de la medul·la espinal que afecta principalment a la mobilitat de les potes posteriors de l'animal, fins al punt d'arribar a perdre-hi tot control. El seu origen pot ser degut a problemes endocrins, ortopèdics, nerviosos o com a conseqüència d'un fort traumatisme al llom.

Lamentablement, no existeix un tractament definitiu per a la mielopatia degenerativa, i els gossos que la pateixen depenen íntegrament de fisioteràpia per mitigar l'atròfia muscular, i de mètodes holístics, l'efecte dels quals sol associar-se més al placebo.

Trencament del lligament creuat

Comú en gossos de mida petita i en gossos ancians, consisteix en una trencament total o parcial d'un dels lligaments del genoll, de manera que el gos, consumit per el dolor, deixi de caminar gairebé del tot. Òbviament, l'articulació deixarà de funcionar correctament.

Per sort, aquest tipus de lesió es pot tractar mitjançant una cirurgia i una posterior administració de antiinflamatoris, recolzada amb sessions de rehabilitació fisioterapèutica.

Altres possibles causes

  • Traumatismes violents que ocasionin danys puntuals a les extremitats.
  • Encefalitis causada pel virus del mocot, i traduïda en descoordinació.
  • Intoxicacions que puguin provocar paràlisi, acompanyada d'espasmes i vòmits o diarrees hemorràgiques.
  • Malalties metabòliques, nervioses o desenvolupades durant la gestació.

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural per a Gossos i Gats

vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias

Un plus de VITalitat

vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias

Les VITamines que el teu gos necessita

vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias

Curcuma com a antiinflamatori natural
Més informació

Si perceps que el meu gos no vol caminar i plora en intentar-ho, és molt probable que estigui patint alguna de les patologies descrites aquí a dalt.

Com has comprovat, les inflamacions articulars són la causa més comuna que els nostres millors amics refusin moure's. Per sort, hi ha tractaments que poden ajudar gossos i gats a recuperar la seva mobilitat, sobretot quan actuen en combinació amb antiinflamatoris naturals, com el nostre complement vitamínic amb cúrcuma balukaVIT.

Però recorda que això són consells. Sempre has de comptar amb l'experiència d'un veterinari que analitzi el cas.

.


Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.