Mi perro tiene pesadillas: a qué se debe

El meu gos té malsons: a què es deu

Saps per què els gossos somien i tenen malsons? Les ones cerebrals dels nostres amics canins són molt similars a les humanes, per la qual cosa és molt comú que els gossos somiïn mentre dormen, com ho fem nosaltres. Analitzarem els malsons en gossos , per què un gos pot tenir malsons i què podem fer per ajudar-lo a descansar millor.

Els gossos tenen malsons?

Efectivament, els gossos somien , i la ciència ha confirmat que els gossos poden somiar mentre dormen, igual que nosaltres.

Un estudi publicat a la revista Neuron a 2001, emprès per dos investigadors del prestigiós MIT (Institut Tecnològic de Massachussets) i recolzat sobre els estudis de Stanley Cohen, expert en comportament caní, va concloure que els gossos presenten una activitat cerebral anàloga a la nostra.

L'anàlisi d'un gran nombre d'encefalogrames realitzats a gossos mentre dormien va revelar que el somni dels gossos es divideix en dues grans fases:

  1. Fase lenta . Es correspon amb el nostre somni lleuger (dormevel·la). Les ones cerebrals es relaxen, però el to muscular es manté, de manera que qualsevol estímul extern pot despertar el gos.
  2. Fase profunda . En aquesta etapa passa tot el contrari, les ones cerebrals arriben a pics d'activitat i la musculatura es relaxa. És en aquesta fase en què es produeixen els somnis (i, per tant, també els malsons).

No és fàcil comprovar si un gos està tenint malsons, però és molt factible assumir que somniarà durant la fase profunda. Quan els gossos estan somiant, solen presentar espasmes en potes, orelles i parpelles (potser fins i tot entreobrin els ulls), donar signes d'agitació i, fins i tot, emetre sons similars a plors i gemecs.

Aquests signes no tenen perquè donar a entendre que el gos estigui tenint un malson. L'agitació i el moviment de les potes podran aparèixer en qualsevol son en què el gos estigui realitzant una activitat física , fins i tot divertida, com pot ser jugar amb nosaltres o córrer cap a una pilota.

No obstant, atès que coneixem la nostra mascota, haurem d'aplicar certes dosis de intuïció : mai no podrem saber amb certesa si el que està somiant el nostre gos és una cosa dolenta, però és possible que una agitació excessiva o uns queixats massa lladres suggereixin el contrari. t2>
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Porta el seu nom brodat
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Cuida dels seus ossos
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure matalàs

Per què el meu gos té molts malsons

Quan un gos té el somni agitat, sol ser per raons anàlogues a les nostres. És possible que el nostre millor amic estigui sotmès a alguna situació frustrant , o que l'estigui desestabilitzant.

Alguns exemples d'aquestes situacions són la ansietat per separació , la pèrdua de la seva joguina favorita, haver tingut problemes amb altres gossos o amb algun membre de la llar, o haver-se dut un bon ensurt per culpa de l'explosió de petards o focs artificials.

A més, un gos acabat d'adoptar tendirà a tenir somnis agitats, evocant records de la seva vida anterior. Els gossos que hagin patit maltractament animal seran més propensos a reviure aquests desagradables moments en forma de malsons; també és possible que el motiu del malson no procedeixi necessàriament del record d'un maltractament, sinó d'un traumatisme patit en algun accident (amb nosaltres o amb els seus amos antics).

Un altre motiu clàssic (i dels més comuns) d'un descans deficient sol ser el llit Si el gos no dorm en un lloc apropiat, és molt possible que el son no sigui reparador i , en conseqüència, proliferin els somnis agitats i els malsons.

Com ajudar el meu gos si té malsons

No interrompis el seu somni

Despertar el teu gos mentre està tenint un somni o un malson no és una bona idea. Durant uns segons romandrà confós i espantat, tractant de distingir entre el món real i l'univers dibuixat als seus somnis. És possible fins i tot que reaccioni de forma erràtica fins que aconsegueixi recompondre's i prendre consciència d'on és.

Et recomanem que no intervinguis , perquè potser se li passi a uns segons. Si no és així, acaricia'l suaument i dirigeix-te a ell en un to molt suau i afectuós. Si al final s'acaba despertant, continua parlant-lo i acariciant-lo, perquè la teva mera presència sempre el reconfortarà. millors amics. Et recomanem encaridament que inverteixis en un bon matalàs per a gossos com els que trobaràs a Baluka, on la teva mascota pugui adoptar una postura còmoda per dormir, i li confereixi llibertat de moviments durant el son.

També és essencial que els materials d'aquests matalassos siguin resistents , tant a possibles enganxalls amb les ungles del teu gos, com a àcars i bacteris : el descans i la higiene no han d'estar renyits!

Els nostres millors amics també comparteixen amb nosaltres el mateix tipus d'activitat cerebral i, per tant, els mateixos patrons de son. Si creus que el teu gos pot estar tenint malsons, no dubtis a facilitar el seu descans amb molt d'afecte i amb un matalàs còmode i apropiat a la seva mida.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.