Nuevo cachorro en casa: qué hacer los primeros días

Nou cadell a casa: què fer els primers dies

Els primers dies d'un cadell a casa suposen una barreja d'il·lusió i responsabilitat envers el nou membre de la llar. Tampoc oblidis que el primer dia d´un gos a casa estarà ple de novetats per al teu nou amic. Us donarem alguns consells per facilitar l'adaptació del vostre cadell, i que aquest sigui l'inici d'una preciosa amistat entre vosaltres.

Consells per als primers dies del vostre cadell a casa

1. Mantingues un ambient relaxat a la llar

Has pensat què faràs el primer dia del teu cadell a casa? Et pots imaginar la barreja de sensacions davant de la primera presa de contacte del teu nou amic amb tu i els teus? Gairebé amb tota seguretat el cadell estarà estressat per les novetats: olors, sons, entorn desconegut, l'absència de la seva mare… Intenta que el primer dia del cadell a casa sigui tranquil i relaxat.

2. Permet que surti a fer les seves necessitats

A la primera sortida al carrer hauràs de tenir molta cura. Porta'l al jardí o al porxo perquè faci les primeres necessitats i prémiali a continuació perquè comenci a associar que no ho ha de fer dins de la casa.

Si vius en un pis, no t'allunyis molt de la porta de la casa, ja que és possible que encara no tingui les primeres vacunes, indispensables per a les primeres estones de socialització amb altres gossos.

3. Exploració i familiarització amb el seu nou entorn

Després, permet al teu nou amic que explori per lliure tota la casa, s'ha d'habituar a la nova llar! Vigila les entrades i sortides perquè no s'escapi, i deixa-li que ensumar tot el que vulgui.

4. Deixa-li el seu espai propi

El que et pot resultar més difícil al principi serà separar-te'n, i potser el teu instint de protecció et porti a no deixar-li tot el espai propi que necessita. Mantingues una vigilància activa, però no l'aclaparis; el cadell es pot estressar davant d'un excés de contacte amb humans en els seus primers dies, així que permet que sigui ell qui vagi a tu quan vulgui.

5. Dóna-li a conèixer el seu lloc de descans

La primera nit d'un cadell també serà crucial, ja que durant el descans nocturn és possible que se senti desemparat i estrany a la seva nova llar. Mostra-li el seu llit, i deixa allà alguna peça impregnada amb la teva olor perquè se senti tranquil.

Tingues en compte que els cadells poden arribar a dormir fins a 20 hores diàries, de forma intermitent, per això serà en aquesta part de la casa on passi el gruix del seu dia. Els llits que oferim a Baluka poden ser els grans aliats de l'adaptació del teu cadell en les primeres nits amb tu, ja que també el protegiran davant d'àcars, virus i bacteris, cosa especialment important fins que comenci a rebre les vacunes.

6. Ubica el seu llit a prop teu

On pot dormir un cadell de 2 mesos? La ubicació del llit també és important: no ho deixis en un racó o en alguna zona apartada, lluny del teu lloc de descans. Intenta que dormi a prop teu, per si notes que està intranquil durant la nit, i haguessis de tranquil·litzar-lo (parlant amb veu suau i sense incitar-lo a jugar).

7. Cuida la seva alimentació

Durant els primers dies, et recomanem que el teu cadell mengi el mateix que hagi vingut menjant abans de l'arribada a casa teva. De forma progressiva i molt a poc a poc, podràs anar introduint modificacions a la seva alimentació, però tingues en compte sempre que els gossos no solen portar bé els canvis d'hàbits.

8. Proporciona un entorn tranquil pel seu menjar

La menjadora i el abeurador han d'estar en una zona apartada, on el teu nou amic es pugui retirar a menjar i beure sense compartir espai amb altres mascotes , fins i tot amb tu i la teva família.Durant el temps del menjar, el cadell es pot sentir vulnerable, i la presència d'altres persones o mascotes pot tornar la seva conducta en agressiva o protectora, ja que podria percebre els altres com una amenaça contra ell o contra el seu aliment

9. Porta'l al veterinari

Després d'uns primers dies d'adaptació, hauràs de portar el teu cadell al veterinari per sotmetre'l a una chequeig previ, i que se li fixi un calendari de vacunació; així mateix, el veterinari t'aconsellarà degudament sobre aspectes importants com la nutrició o la desparasitació.

10. Permet-li socialitzar

Quan arribi el moment (normalment, després de les primeres vacunes obligatòries, uns 4 mesos), el teu nou amic estarà protegit per juntar-se amb altres gossos. Mitjançant el joc, els gossos estableixen relacions socials entre ells, i podràs treure'l a passejar amb tranquil·litat perquè faci les seves necessitats al carrer i reforci el seu vincle amb tu.

Tenir a el teu cadell a casa durant els primers dies serà una aventura tant per a tu com per a ell. Cuida d'aquests aspectes importants per facilitar-ne l'adaptació, i no dubtis a proporcionar-li un lloc adequat perquè descansi mentre tingui a prop alguna cosa que faci olor de tu.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.