Osteoartritis Artrosis en perros: el tamaño como factor de riesgo

Osteoartritis en gossos: la mida com a factor de risc

La osteoartritis en gossos és una malaltia degenerativa que es calcula que afecta gairebé un 25% de la població canina mundial, que va deteriorant inexorablement la qualitat de vida de l'animal, i que sol donar-se amb més freqüència a les races grans. A veure què és, com es diagnostica, com es tracta i quins gossos són més propensos a patir-la.

Què és l'osteoartritis en gossos?

L'osteoartritis (o artrosis ) és una malaltia articular que sol afectar els gossos d'edat adulta i que consisteix en una degeneració progressiva del cartílag de les articulacions, on també es donen canvis a la membrana sinovial i als teixits que envolten l'articulació.

El resultat és una inflamació lleu però contínua, que es tradueix en episodis de dolor constant com a conseqüència de la manca d'amortiment a la zona d'inserció dels ossos a el colze, el canell, el genoll, la columna vertebral o el maluc.

El diagnòstic de l'osteoartritis en gossos ho fa sempre el veterinari mitjançant una exploració exhaustiva que, de vegades, pot anar acompanyada de radiografies. No obstant això, hi ha certs símptomes que delaten aquesta malaltia en el gos:

  • Coixeja en caminar o refusa fer exercici físic.
  • Sent dificultats en aixecar-se i en moure's.
  • Gime, gruny o plora amb més freqüència.
  • Passa més temps postrat en postures molt rígides.
  • Reacciona de manera agressiva si pretenem palpar la zona afectada.
  • Perd la gana.

El tractament de l'osteoartritis en gossos és de caràcter pal·liatiu, ja que no es pot fer res per frenar l'avenç de la malaltia. L'única opció que queda és alleujar els símptomes per facilitar la qualitat de vida del gos en la mesura del possible.

D'una banda, se solen administrar antiinflamatoris no esteroïdals per intentar reduir la inflamació local i alleujar la sensació de dolor, encara que la principal mesura que sol adoptar-se és un tractament a base de condroprotectors com àcid hialurònic, glucosamina i condroití sulfat.

Sovint, aquests fàrmacs són recolzats amb complements alimentaris amb propietats antiinflamatòries, com el complement vitamínic de Baluka, balukaVIT, ric en cúrcuma (un potent antiinflamatori).

D'altra banda, es recomana que el gos, dins de les seves limitacions, faci tot l'exercici físic que pugui per evitar agafar pes, ja que l'obesitat canina és un factor agreujant dels símptomes de l'osteoartritis. Una dieta especial i alguns tractaments complementaris de fisioteràpia ajudaran l'animal a suportar millor el dolor. Finalment, és fonamental que el gos pugui descansar, ja que tendirà a agafar pitjor el son per culpa d'aquest dolor continu. Recomanem un matalàs còmode i ergonòmic, que s'adapti al seu cos i la seva mida, com el matalàs de viscoelàstica balukaDREAM que desenvolupem a Baluka .

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

El nostre Matalàs de Viscoelàstica

cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Porta el seu nom brodat
cama de viscoelástica para perros con artrosis artitis o displasia de caderas
Cuida dels seus ossos
Perros con artrosis artritis o displasia cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Matalàs

Rasses de gossos que pateixen osteoartritis

Com veurem a continuació, existeixen determinades races de gossos que són més propenses que altres a patir d'osteoartritis. La mida és un factor de risc, encara que això no signifiqui que totes les races grans la pateixin i que totes les races petites o mitjanes estiguin potencialment exemptes.

Rottweiler

Els gossos de la raça Rottweiler són els més propensos a patir osteoartritis, com va demostrar un estudi emprès per la Royal Veterinary College, pertanyent a la Universitat de Londres

L'estudi clínic va concloure, després d'observar gairebé mig milió d'exemplars, que aquesta raça presentava uns factors genètics especials que la convertien en la candidata més gran al desenvolupament de l'osteoartritis.

Labrador / Golden Retriever

Aquestes races tan similars es caracteritzen per ser propenses a desenvolupar problemes articulars com la displàsia de maluc ; els seus factors genètics també els predisposen a patir malalties de diferent índole en les seves articulacions, sent l'osteoartritis una de les més freqüents. Retriever, el Pastor Alemany és molt propens a desenvolupar displàsia de maluc. En aquest cas, la displàsia sol acabar sent el desencadenant de l'osteoartritis .

Dogo de Bordeus

La gran mida del Dogo de Bordeus també el converteix en candidat a desenvolupar osteoartritis. En aquest cas, els efectes s'acceleren molt més que en altres races, ja que la seva esperança de vida és sensiblement menor (un màxim de 8 anys).

San Bernardo

Aquests grans bonàs tampoc es lliuren de les malalties articulars: la seva gran mida i pes fa que els seus tendons estiguin en un constant risc de lesió des de l'edat adulta. Les seves articulacions també pateixen aquestes conseqüències des d'edats més primerenques, fet que els converteix en candidats a desenvolupar displàsia i osteoartritis amb més freqüència. buscar la detecció primerenca de la malaltia: com més aviat comencin les cures, més s'atenuarà la degeneració articular, i el gos gaudirà d'una millor qualitat de vida durant més anys.

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural Per a Gossos i Gats

“vitaminas
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Les VITamines que la teva mascota necessita
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Curcuma, l'antiinflamatori natural més potent
Més informació
.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.