Artritis en perros: síntomas y consejos para cuidarlos mejor

Artritis en gossos: símptomes i consells per cuidar-los millor

L'esquelet dels nostres millors amics també es pot deteriorar amb l'edat. La artritis en gossos és una malaltia que afecta gairebé el 20% de la població canina d'Espanya. Veurem la seva simptomatologia i possibles causes, així com donar-te alguns remeis casolans per a l'artritis en gossos.

Com detectar l'artritis en gossos: símptomes

L'artritis consisteix en una inflamació de les articulacions ; els cartílags es van desgastant amb el pas del temps i, en conseqüència, es produeix una progressiva fricció entre els ossos.

Per això, l'artritis és una malaltia degenerativa en gossos i en altres mamífers d'edat avançada, que els dificulta el moviment pel dolor causat per la fricció dels ossos entre si.

El dolor farà que el teu gos presenti uns símptomes que suggeriran que pateix aquesta malaltia:

  • Rigidesa articular : veuràs que el teu gos tendeix a moure's menys, i evita certes torsions articulars a l'hora de caminar o postrar-se.
  • Limitació de moviments: per tant, el teu gos estarà una mica més maldestre del normal quan hagi de moure's, i notaràs que li resulta més complicat estirar-se, aixecar-se o avançar per les escales.
  • Reducció de l'activitat física : a causa del dolor articular, el teu gos refusarà jugar o córrer tal com solia, i tendirà a adoptar un comportament sedentari.
  • Deformació de les articulacions : la destrucció del cartílag acaba produint inflamacions, ja que s'elimina l'element que protegeix els ossos de l'articulació de fregar-se entre si.

Causes de l'artritis en gossos

L'inevitable: l'edat

La artritis en gossos grans és, com és lògic, la més comuna. A mesura que compleixen anys, els gossos van patint les conseqüències de la degeneració dels cartílags. En definitiva, una cosa molt semblant al que ens pot passar a les persones.

La mala notícia és que es tracta de un procés irreversible , en què només podrem intervenir per atenuar els símptomes i millorar una mica la qualitat de vida del nostre amic.

La del primer món: el sobrepès

D'altra banda, el sobrepès és un factor que agreuja i accelera l'evolució de l'artritis. És més freqüent trobar articulacions inflamades a gossos obesos que a gossos amb un bon índex de massa corporal.

El problema és que l'estil de vida urbà sol restringir el temps que els amos dediquen als gossos perquè facin exercici i mantinguin un to muscular apropiat. Quan els músculs no estan tonificats, l'esquelet ha de suportar el pes de tot el cos , i s'incrementen les probabilitats que aquest es deteriori.

L'evitable: una dieta deficient

Una altra conseqüència associada a l'estil de vida sedentari és la mala alimentació , bé perquè el gos mengi en excés, bé perquè la qualitat del menjar no sigui l'apropiada. Normalment, els veterinaris incideixen en la importància d'administrar pinsos el més equilibrats i complets possible.

Per tant, si un gos sol menjar productes lactis, carns vermelles, pa, cítrics, patates, tomàquets o fruits secs (entre altres aliments), és molt probable que desenvolupi artritis, fins i tot de forma prematura .

 

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural Per a Gossos

vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias
Les VITamines que la teva mascota necessita
vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias
Cúrcuma, l'antiinflamatori natural més potent
Més informació

 

4 consells per millorar la situació del teu gos amb artritis

1.Dieta personalitzada

Encara assumint el caràcter crònic de l'artritis en gossos i la inexistència d'un tractament, sí que se'n pot minorar l'efecte mitjançant una dieta específicament dissenyada per a gossos amb artritis. Els veterinaris solen recomanar la ingesta d'àcid hialurònic, glucosamina, sulfat de condroitina, àcids grassos (Omega 3 i 6) i vitamines C i E.

2. Exercici suau

Abans que sigui massa tard i l'artritis obligui el gos a romandre postrat la major part del seu temps, és recomanable que eviti el sedentarisme i realitzi exercicis físics que li permetin conservar la massa muscular. És molt possible que ja no pugui córrer com abans, per la qual cosa recomanem la natació , un exercici en què les articulacions pateixen menys.

3. Facilitat de moviments

Les barreres arquitectòniques no només són una molèstia per a les persones discapacitades, sinó també per als gossos amb artritis. Si el teu gos pateix aquesta malaltia, no convindrà que pugi i baixi escales habitualment , o que tracti d'enfilar-se al sofà o al llit.

4. Repòs i descans

Per acabar, hauràs d'assumir que el teu gos necessitarà més temps de descans, i que aquests hauran de ser prou reparadors. Per això, us aconsellem que proporcioneu al vostre millor amic un matalàs adequat , tant en termes de mida com d'ergonomia, i on pugueu adoptar postures naturals i no forçar les vostres articulacions. Els matalassos de viscoelàstica que trobaràs a la nostra botiga són perfectes per garantir el descans de la teva mascota.

 

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

El nostre Matalàs de Viscoelàstica

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el nom brodat
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Matalàs

 

L'artritis en gossos és una malaltia degenerativa que, tot i ser crònica i de no poder evitar-se, té un impacte que es pot atenuar. Amb una alimentació que alenteixi la degeneració dels cartílags, exercici físic i, per descomptat, matalassos còmodes que afavoreixin el seu descans, estarem ajudant el nostre millor amic a suportar millor els seus dolors.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.