Beneficios de tener mascotas para la gente mayor

Beneficis de tenir mascotes per a la gent gran

Els que tenim mascotes a casa, ho tenim clar: tenir gos o gat et manté actiu i t'aporta infinitat de moments de felicitat.
Amb una mascota a casa mai no et sents sol, sempre tens qui t'espera, qui et cuida, qui es mor per fer una migdiada al teu costat. Algú per a qui, en definitiva, ho ets tot. I si això és gratificant per a qualsevol, en la gent gran és fonamental.

Un bon company de vida, gos o gat, ajuda a espantar la solitud.

A Espanya viuen sols més de 2.300.000 persones més grans de 65 anys. Molts són els efectes de la soledat en les per a ells: major risc de depressió, mala alimentació, deteriorament cognitiu, empitjorament de malalties cardiovasculars i òssies…
A la Tercera Edat tenir una mascota a casa suposa múltiples beneficis:
Per començar, ja no et sentiràs sol o sola: una mascota sempre està allà disposada a seguir cada pas que donis i oferint-te afecte incondicional i sincer. No diuen una paraula, però com diem els que tenim mascota: només els falta parlar!!

La importància de mantenir-nos actius.

Si la mascota escollida és un gos has de treure'l a passejar: un avantatge més, ja que a més de fer exercici que t'ajudarà a estar en forma, segur que coneixeràs altres amos de gossos i entaularàs relació amb altres persones. A més, tenir un gos augmenta la sensació de seguretat i protecció a la gent gran.

Persona mayor con perro salchicha

Afavorir l'autoestima i exercitar la memòria.

Sentir que algú et necessita, requereix les teves cures i atenció és també fonamental per a vèncer la solitud i la depressió. Tenir mascota ajuda a vèncer l'estrès i mantenir una bona memòria.

Si ets gran i et sents sol… posa una mascota a la teva vida. I si no, també!!


Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.