Cómo eliminar el olor a perro en casa

Com eliminar l'olor de gos a casa

A alguns amos els pot portar de cap la mala olor de les seves mascotes. Aquesta frase tan escoltada de "la meva casa fa olor de gos" conté certes explicacions més enllà de les evidents, ja que tant els animals com les persones desprenem una olor molt característica. A banda de cridar a la calma (perquè, en realitat, aquesta olor no ha de ser una cosa dolenta), donarem alguns trucs per eliminar l'olor de gos a casa.

Per què el meu gos fa mala olor?

Aneu per davant que l'olor del gos no sol ser desagradable en si mateix: en algunes cases on hi ha un gos "fa olor de gos", i és una cosa normal. Tots els animals desprenen una olor característica , igual que les persones, només que de vegades aquesta olor pot ser molt intensa, i podria ser desagradable fins i tot per als que convisquin habitualment amb una mascota.

El motiu que l'olor del gos pugui ser particularment forta és que l'utilitzen per a socialitzar amb altres gossos . La seva forma d'identificar-se mútuament és mitjançant la seva olor corporal, i els canvis que es produeixen en aquestes aromes els ajuden a comunicar-se entre si.

Per exemple, segons l'olor, un gos pot identificar una femella en zel (de cara a aparellar-se), un mascle alfa (amb les seves conseqüències per a la jerarquia o la supervivència) o un cadell (al qual poques vegades dedicarà alguna conducta hostil).

Més enllà d'aquestes olors naturals, els matisos de les quals poden experimentar canvis en funció de múltiples factors (i molts d'ells indetectables per al nostre olfacte), el cert és que els cabells dels gossos tenen una olor intensa, i en ocasions pot ser desagradable . A què es deu?

Infeccions a la pell

Una causa comuna que el pelatge del gos olora forta és la acció dels paràsits : a més de l'olor, veuràs que el teu gos es llepi o rasca amb vehemència sobre determinades zones, la qual cosa podria significar que , o bé està experimentant una reacció al·lèrgica, o bé està infestat amb àcars , puces o altres paràsits.

Falta de neteja

Encara que sigui un motiu evident, cal no obviar que la manca d'higiene influirà en la mala olor del gos si no s'elimina la acumulació de pols i brutícia en el seu pelatge. Quan el pèl del gos està net, segueix desprenent una olor característica, però molt més atenuada i fins i tot agradable.

Sobreproducció de greix

La pell del gos sempre genera greix (capa lipídica), i en una proporció molt més gran que les persones, ja que els ajuda a protegir-se davant del fred i davant de possibles infeccions. No obstant això, aquest greix, en segregar-se en excés , pot augmentar la intensitat de la seva olor.

Problemes a les glàndules anals

Els gossos tenen unes glàndules a banda i banda de l'orifici anal que, a més d'ajudar-los a lubricar en el procés de defecació, segreguen la seva olor més característica (aquesta que els permet identificar-se entre si). De vegades, quan aquesta lubricació s'espesseix, s'embussen les glàndules i l'olor pot arribar a ser molt desagradable.

cómo eliminar el olor a perro en casa

4 trucs perquè la casa no faci olor de gos

1. Mantenir la ventilació a la llar

Aquesta solució és tan evident com efectiva: el millor que pots fer per preservar la casa lliure de males olors és renovar l'aire de les estances ventilant amb tota la freqüència que puguis.

2. Banyar el teu gos amb els productes adequats

El moment del bany serà fonamental, perquè en aquest procés eliminaràs pells mortes, secrecions i paràsits del pelatge. Convé fer servir un xampú especial per a gossos , i és molt efectiu afegir vinagre de poma al xampú.Finalment, i no menys important, cerciora't que li asseques bé, perquè la humitat propicia la proliferació de bacteris, l'activitat i la descomposició dels quals sol causar en gran mesura les males olors

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

Les nostres Llits de Viscoelàstica

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Antibacteris - Antiolors
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el seu nom brodat GRATIS
Veure Llits i Matalassos

3. Netejar les superfícies amb regularitat

L'olor de gos que hi ha a la casa se sol deure a la impregnació del pelatge del gos amb diferents superfícies, com el matalàs, les catifes o els sofàs. Com més temps passi el gos sobre una superfície, més "enganxat" estarà la seva olor, especialment si sol reposar sobre superfícies tèxtils . Per netejar aquestes superfícies, és molt recomanable escampar bicarbonat de sodi per les estances que el teu gos sol freqüentar.

4. Usar un llit de gos anti-olors

Com hem dit abans, la descomposició dels bacteris és la responsable habitual de les males olors, per la qual cosa un el matalàs anti-olor pot ser una bona solució. El matalàs de viscoelàstica per a gossos amb tractament anti-olor balukaDREAM , en eliminar l'activitat dels bacteris en un 99,9 %, aconsegueix prevenir que aquests es quedin impregnades i ocasionin aquesta olor tan característica. A més, la seva composició permet eliminar el 91% dels virus que puguin estar dipositats sobre la seva superfície.

 

Partint de la base que l'olor de gos no és dolenta en si mateix, és cert que pot ser molest si aquesta olor, ja de per si intensa, es fa més forta. Des de Baluka recomanem donar suport a les mesures contra la mala olor amb l'ús de matalàs anti-olors, antivíric i antibacterià.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.