Cómo evitar que tu perro se suba y duerma en el sofá

Com evitar que el teu gos pugi i dormi al sofà

"El meu gos puja a la butaca, què puc fer?". Hem escoltat moltes vegades aquesta frase, així que no t'estranyis si la relació del teu gos amb el sofà és igual o millor que la teva. Als gossos els encanta estar còmodes, igual que a tu. Ajudarem-te amb consells sobre com fer que el gos no pugi al sofà , ja que si el teu gos no respecta un espai que no és seu sol ser un signe d'un mal ensinistrament.

Per què el teu gos puja al sofà

A qui no li agrada estirar-se al sofà? És, probablement, el racó més còmode de tota la casa (a excepció, potser, del llit). Doncs bé, si a tu t'encanta estar al sofà, no esperis que al teu gos no li agradi. El teu sofà no només fa olor de tu, sinó que a més és un lloc confortable , d'un tacte i una duresa que als gossos els encanta.

No obstant, per molt còmode que pugui resultar aquest lloc per al teu gos, no oblidis que les superfícies tèxtils fan un flac favor als nostres peluts, ja que allà és on proliferen els àcars , uns diminuts éssers que poden provocar al·lèrgies al teu millor amic.

Anant una mica més cap al fons de l'assumpte, ens hem d'endinsar a la conducta apresa dels gossos . Quan arriba a casa una nova mascota, solem deixar que explori la llar i es vagi aclimatant. En el seu procés de tafanejar per pràcticament tots els racons, gairebé amb tota seguretat acabarà pujat al sofà o al llit.

Potser, moguts per l'emoció o la tendresa del moment, no se us hagi acudit dissuadir el gos , la qual cosa significa posar la primera pedra en el reforç d'una conducta que es pot convertir en costum molt fàcilment.

El fet que el gos pugi al sofà pot no ser dolent en si mateix, sempre que entengui que té altres llocs exclusius per a ell. El problema ve quan el gos s'apropia del sofà i considera que aquest lloc és seu . Dissuadir-lo d'aquest hàbit requerirà altes dosis de paciència i alguns coneixements sobre ensinistrament caní, que mirarem de reflectir en l'apartat següent. >Reforçar la conducta contrària

Tots sabem que la millor manera d'entrenar els gossos és utilitzant premis per reforçar aquelles conductes que desitgem que aprenguin. Amb aquests premis o snacks, solem ensenyar-los què signifiquen paraules o frases com “asseu-te”, “dóna'm la pota” o simplement un “no”.

Si el teu gos té el costum de pujar-se al sofà, ha arribat el moment que li ensenyis què significa la paraula “baixa” o “a baix”. Hauràs de fer aquest exercici en algun esglaó (no al mateix sofà) i valdre't també d'una corretja perquè, a força de estrebades, la teva missió tingui èxit.

Pots fer aquest ensinistrament de dues maneres:

  1. Seu i convida'l que pugi amb tu: digues-li “puja”, deixa que pugi (perquè ho acabarà fent) i dóna-li un snack. A continuació, digues-li “baixa”. Potser no ho entengui, així que torna a dir aquesta paraula mentre l'ajudes a baixar valent-te de la corretja. Quan estigui a baix, dóna-li un altre snack. Repeteix aquesta seqüència quantes vegades sigui necessari.
  2. Quan li diguis “puja”, impedeix-ho tirant de la corretja: se sentirà incòmode i començarà a associar “ puja” amb una estrebada. Quan li diguis “puja” i no pugi, dóna-li un snack. Repeteix el procés diverses vegades, fins que t'asseguris que mai torni a pujar.

Convertir el sofà a un lloc desagradable per a ell

Com a mesura de suport per evitar que el teu gos pugi al sofà, pots tractar d'invertir les tornes i fer que el sofà deixi de ser un lloc tan atractiu per a ell .Com?

  • Omple el sofà de objectes que clarament no convidin a seure o la retirada del qual sigui obligatòria, com, per exemple, cadires plegables o caixes
  • Cobreix tots aquests objectes amb mantes, de manera que el teu gos no vegi tot el que hi ha.
  • Deixa la resta de les portes de la casa tancades perquè no tingui un lloc alternatiu al qual anar a estirar-se (per exemple, algun llit o un altre sofà).

D'aquesta manera, arribarà un moment en què pujar al sofà ja no estarà associat amb l'antic concepte de comoditat.

Donar-li un matalàs còmode

No menys important és proporcionar al teu millor amic un lloc que sigui només per a ell, i que reprodueixi les propietats del llit o del sofà. Recomanem clarament fer servir el matalàs de viscoelàstica balukaDREAM de baluka, ja que té un tacte de la mateixa qualitat i una duresa similar a la d'un sofà. Posats a triar, per descomptat que el teu gos acabarà preferint el seu propi matalàs que haver d'anar al teu sofà. dolent, ja que també pots ensinistrar-ho perquè pugi (i baixi) quan li demanis, però sempre sent tu qui mana i no ell. Complementar aquests ensenyaments amb un matalàs confortable per a ell només ajudarà molt en el seu aprenentatge.


Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.