Cómo saber si los perros tienen frío durante el invierno

Com saber si els gossos tenen fred durant l'hivern

Quan arriba l'hivern tots ens abriguem i ens protegim com podem, però què passa amb els gossos? Els gossos tenen fred? Encara que els nostres millors amics ja compten amb una protecció natural, és possible que aquesta no sigui suficient i que, efectivament, també puguin passar fred.

Intentarem respondre aquesta qüestió perquè puguis saber si el teu gos està passant fred i com us pots ajudar a combatre les baixes temperatures.

Els gossos passen fred?

Durant molt de temps es va pensar que els gossos no passaven fred. El pelatge i la capa lipídica són elements naturals que els protegeixen davant de les baixes temperatures. Tot i això, els experts asseguren que és possible que els gossos passin fred.

La temperatura mínima que pot suportar un gos està determinada per la seva raça, però gairebé totes poden estar en perill si el termòmetre marca menys de 4 graus, algun més fins i tot si l'ambient és humit. Aquesta amplitud s'agreuja tenint en compte que la temperatura mitjana corporal d'un gos està entre 38 i 39 graus, més que la nostra.

Això que els gossos poden dormir fora a l'hivern no és cert. De fet, com veurem a continuació, no és recomanable, ja que les nits hivernals estan marcades per les gelades, i les temperatures sota zero són perilloses pràcticament per a qualsevol gos.

També és cert que races com el Alaska malamute, el siberian husky o el San Bernat estan habituats a climes més freds, i que els gossos més petits com el chihuahua, el teckel, el beagle o el pomerània ho toleren molt pitjor. A veure per què.

La relació entre la temperatura i el fred als gossos sol explicar-se analitzant el metabolisme de l'animal. Els gossos més grans tenen un metabolisme més lent, cosa que significa que poden regular millor la seva temperatura corporal. Els gossos petits tenen un metabolisme més accelerat, cosa que els dificulta retenir la seva pròpia calor.

Adicionalment, el pelatge del gos també influirà en la seva sensació de fred. Els gossos amb cabells curts normalment passaran més fred que aquells amb els cabells llargs i, sí, hi ha gossos grans que poden sentir fred malgrat la seva mida. És el cas dels doberman, els galgos, els bòxer o els dogos argentins.

Com pots saber si el vostre gos té fred

Els símptomes d'un gos amb fred són els típics d'una hipotèrmia. Només cal que la temperatura corporal de l'animal baixi per sota dels 35 o 37 graus perquè comenci a experimentar calfreds i tremolors, rigidesa muscular, rampes i respiració lenta i dificultosa.

Hi ha una comprovació força senzilla per detectar si el teu gos té fred: toca-li la vora de les orelles o el cos. Si notes que aquesta calor tan típica que desprèn el teu millor amic ha desaparegut, és altament probable que estigui patint els efectes de les baixes temperatures.

També pots detectar si el teu gos està passant fred si veus que es arrauleix més del compte. Quan el vegis encorbat o fet un cabdell amb la cua entre les potes (i molt probablement tremolant), significa que estarà tractant de mantenir la calor del seu cos.

Un altre indici (una mica menys evident) del fred als gossos és el plor o el lladruc. És cert que un gos pot plorar per diverses raons, però si l'escoltes ploriquejar o bordar de forma llastimera, i detectes algun dels signes que hem descrit, tingues per segur que el teu gos està sentint fred en aquell precís moment.

Com es protegeixen els gossos del fred i què hi pots fer

Renta menys i raspalla més

El pelatge del gos és la seva principal barrera contra el fred.D'altra banda, la capa de greix que tenen els gossos a la pell és un gran aïllant tèrmic.

Si el rentes amb excessiva freqüència, estaràs eliminant les restes de la seva capa de greix, i el resultat serà que l'estaràs privant d'una de les seves proteccions naturals més eficients contra el fred.

El millor que pots fer pel teu gos és raspallar-lo amb freqüència, perquè així estendràs la capa de greix uniformement per tot el seu pelatge.

Utilitza roba d'abric

Si tens un gos de raça petita o mitjana, o una raça de pèl curt, sens dubte t'agrairà que li posis algun jersei o abric especial per a gossos quan el treguis a passejar, sobretot a primera hora del matí oa la nit, que és quan més exposat estarà.

Dóna-li un bon lloc per dormir

No permetis que el teu gos dormi a la intempèrie a i nvier. Les gelades nocturnes poden tenir un efecte molt nociu per a la salut. A més de vetllar perquè dormi dins de casa, intenta proporcionar-li un llit adequat, com el matalàs balukaDREAM que desenvolupem a Baluka.

Ara que saps que els gossos tenen fred, i tens les eines per detectar si el teu millor amic està patint les conseqüències de l'hivern, et recomanem que el teu gos mai no dormi al carrer durant aquesta època de l'any i que li preparis un lloc còmode i càlid perquè passi les nits.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.