Cómo saber si una perra está embarazada y cómo cuidarla

Com saber si una gossa està embarassada i com tenir-ne cura

L'arribada de cadellets a la família és un moment emocionant, però també ple d'incerteses. Com saber si una gossa està embarassada? Hi ha diversos canvis físics i psicològics que et poden donar pistes per preparar-te i saber què fer quan la teva gossa està embarassada.

L'embaràs en gosses

Les gosses es poden quedar embarassades durant el període de zel. Depenent de les races, el zel comença a manifestar-se a partir dels 6 mesos d'edat i fins als 15. Quan la gossa arriba a la maduresa sexual, el zel passa cada 7 o 8 mesos. El període fèrtil s'allarga entre tres i quatre setmanes. La gestació dels cadellets dura uns dos mesos, entre 58 i 65 dies.

Com saber si una gossa està embarassada

Al principi de l'embaràs no és tan fàcil detectar els símptomes d'una gossa embarassada, sobretot si ets novell en això de tenir mascotes.

En la quarta setmana de gestació ja es pot fer una primera ecografia per veure com evoluciona l'embaràs.

Has de parar molta atenció si vols detectar un embaràs, alguns canvis són subtils o comencen a manifestar-se a partir de la meitat de la gestació.

Símptomes d'una gossa embarassada

Nàusees i vòmits

Un dels símptomes més comuns d'una gossa embarassada són les nàusees. Cal descartar altres patologies digestives. També pot disminuir la seva gana, per la qual cosa si no menja molt, pots incloure algun aliment que li resulti atractiu per animar-la. A partir del segon mes d'embaràs, es produeix l'efecte contrari: la gossa augmenta les ganes de menjar i també guanyarà pes.

Menys activitat física

La despesa extraordinària d'energia que suposa l'embaràs farà que la teva gossa estigui menys activa i juganera del normal. Algunes femelles necessiten dormir més durant l'embaràs.

Canvis en el comportament

La gossa embarassada experimenta canvis psicològics. Potser defugi el contacte humà i amb altres gossos. Al final de l'embaràs és normal que estigui més fugida i fins i tot nerviosa.

Abans del part, la gossa començarà a buscar un lloc segur on donar a llum. Rascarà a la zona, portarà mantes i altres objectes i passarà més temps del que és habitual en aquest lloc.

Canvis físics

Els canvis a la panxa triguen a aparèixer i es noten sobretot a partir del dia 40. A les gosses embarassades no els agrada que els toquin la panxa, però si t'ho permet, podràs notar el moviment dels gossets a l'última fase de l'embaràs.

Les mames comencen a inflar-se quan hagi passat un mes des de la fecundació. Comencen a preparar-se per a produir llet. La zona tindrà més reg sanguini i això fa que els mugrons canviïn de color i es tornin més roses.

L'augment de pes comença a meitat de l'embaràs i la gossa pot engreixar fins al doble del pes normal.

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

El matalàs que el teu gos es mereix

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el seu nom brodat
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure matalàs

Cuidats d'una gossa embarassada

Què fer quan la teva gossa està embarassada? Les cures d'una gossa embarassada es basen a proporcionar-li un entorn còmode i tranquil, una bona alimentació i les revisions pertinents per part del veterinari.

Afavorir el descans

Les cures d'una gossa embarassada comencen per donar-li un llit tou, ample i confortable. Les llits de viscoelàstica de Baluka són perfectes per al cos canviant de la teva gossa embarassada.La seva escuma d'alta densitat té “efecte memòria”, per la qual cosa s'adapta perfectament al seu cos. A més, la viscoelàstica afavoreix una postura adequada i alleuja els punts de pressió en les articulacions, que es veuen afectades per la pujada de pes.

A més del seu llit Baluka, no oblidis oferir mantetes, peluixos i altres elements de confort a la teva gossa. Pensa que està molt ocupada creant noves vides!

Exercici

Cal adaptar la intensitat de l'exercici. Doneu passejades tranquils i reconfortants. Un massatge evitant la zona del ventre ajudarà la teva gossa a estar més relaxada després de l'activitat física.

Alimentació completa

Al principi de la gestació no cal augmentar la ingesta calòrica. Però des del primer dia cal oferir a la gossa embarassada una alimentació saludable i amb tots els nutrients necessaris. A partir de la setmana 7 d'embaràs sí que hem d'augmentar la quantitat de menjar entre un 20 i un 25 per cent.

Els pinsos específics aporten el perfil nutricional adequat per a l'embaràs. Però si combinaràs pinso i menjar casolà, no els barregis per evitar digestions difícils.

Per estimular la gana, ofereix menjar a la gossa més vegades al dia i en menor quantitat. També podeu aprofitar el moment després del passeig perquè s'alimenti i convertir aquest gest en rutina.

Molt amor

Acompanyar la teva gossa embarassada en aquest procés és molt important. Para atenció als seus senyals i dóna-li molts mims.

Just abans del part, la gossa buscarà un lloc segur per tenir els cadells. És important que estiguis vigilant el procés, però no has d'intervenir tret que hi hagi un problema. La teva gossa sap què ha de fer.

Ja coneixes la resposta a la pregunta com saber si una gossa està embarassada i quines cures necessita. Recorda que, davant de qualsevol dubte, el millor és consultar el teu veterinari de confiança.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.