Cuáles son las razas de perros más perezosos y dormilones

Quines són les races de gossos més mandrosos i dormilegues

Quan pensis en animals dormilegues potser no sempre siguin els nostres millors amics els qui se't vinguin al capdavant. Si és així, hem de dir-te que estàs equivocat, perquè els gossos dormen molt més del que et penses. A veure durant quant de temps pot romandre adormit un gos, ia donar-te el nom d'algunes races de gossos "mandrosos" (és a dir, que els agrada dormir més del compte).

Quant dormen els gossos de mitjana

Si analitzem el temps que cada espècie del regne animal inverteix en el seu descans, trobarem alguns casos dignes de menció com el dels koales, uns marsupials que poden arribar a dormir durant la barbaritat de 22 hores diàries, o les zarigüeyes i els armadillos, que poden passar-se dormint unes 19 hores cada dia.

No obstant, i lluny del que pugui semblar a simple vista, els gossos entren dins del rànquing dels animals més mandrosos, ja que poden arribar a dormir fins a 14 hores al dia, tantes com els lleons, els gats o els esquirols.

Bé és cert que els gossos no solen dormir de l'embranzida durant tot aquest temps: de fet, poden passar el 90% del dia dormint de forma intermitent. Per determinar durant quant de temps pot arribar a dormir un gos al dia en total, cal que atenguem a diversos factors que podrien fer oscil·lar aquesta mitjana hora amunt, hora avall:

  • La pràctica habitual de exercici físic ajuda els nostres amics peluts a agafar el son, ja que els ajuda a cremar l'energia que acumulen durant el dia.
  • Quant a la edat, els cadells i els gossos ancians necessiten dormir durant més hores. Els gossos més joves poden tenir dies de dormir fins a 20 hores, i els més grans podrien estar adormits unes 18 hores diàries.
  • Quan un gos dorm menys del que hauria, potser és per un problema de salut com a displàsia o artritis, que dificulta clarament el seu descans.
  • Les races predisposen alguns gossos a ser més sedentaris que altres (com desenvoluparem en el següent apartat).
  • No menys important és el entorn on el gos descansi: si té un llit còmode (com el matalàs balukaDREAM de Baluka), serà molt menys probable que no arribi al mínim d'hores habituals de son.

Les races de gossos que més dormen

Basset hound

Aquests simpàtics peluts són uns dels gossos més mandrosos que existeixen , ja que podrien arribar a dormir fins a 20 hores al dia, sempre que es conjugui el descans amb l'activitat física, ja que és una raça tendent a l'obe unitat.

Bulldog anglès

Si l'exemple del basset hound és significatiu, què cal dir del bulldog anglès! No és estrany trobar-nos alguns exemplars que puguin arribar a dormir durant un dia sencer. Per descomptat el seu caràcter dòcil, tranquil i afectuós té molt a veure en això.

Cocker spaniel

El cocker spaniel no és precisament un gos gandul ni mandrós , sinó tot al contrari. És una raça molt activa, amb molta energia que cal alliberar mitjançant exercici físic. No obstant això, aquests petits arriben a la mitjana de 13-14 hores de son dels altres gossos precisament per la necessitat que tenen de reposar energies.

Galgo

Que la aparença atlètica dels llebrers no t'enganyi. Tot i ser gossos molt actius i estilitzats, els passa el mateix que als cocker spaniel : necessiten refer-se de l'exercici diari i arriben a acumular fins a 18 hores de son repartides durant el dia .

Gran danès

Malgrat l'aspecte imponent i les grans dimensions d'aquesta raça, el gran danès és un bonàs extremadament mandrós que s'uneix al club de les 18 hores diàries de son No és un gos molt actiu, per això uns 20 minuts diaris d'exercici físic són suficients per a ell.

Lhasa apso

raça poden dormir unes 16 hores diàries, i potser aquesta sigui la clau de la seva extraordinària longevitat (sobretot atenent a la seva mida petita), ja que aquests gossos poden viure fins als 20 anys.

Mastí

Aquests grans i protectors guardians de la llar també són capaços de dormir unes 18 hores al dia: són tendents al sedentarisme, i necessiten fer exercici durant un mínim de 30 minuts diaris per no tindre problemes de sobrepès. àries. Malgrat la seva mida petita, són uns gossos extremadament tranquils.

San Bernat

Malgrat una raça molt familiar i sociable, els Sant Bernat són especialment mandrosos i necessiten dormir durant unes 18 hores al dia, igual que altres exemplars d'aquesta llista. …, però també molt tranquil. No és estrany que també arribi a les 18 hores diàries de son.

Tant si parlem de races de gossos mandrosos com si tenim en compte els més actius, no hi ha dubte que un bon llit sempre ajudarà que descansin allò que realment necessitin. A baluka ens hem pres molt seriosament cuidar del descans dels gossos, i prova d'això és el nostre matalàs balukaDREAM, elaborat amb viscoelàstica i amb una qualitat digna d'acollir el somni del teu millor amic. >

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.