Cuándo mudan el pelo los perros

Quan muden els cabells els gossos

Per què li cau el pèl al meu gos? Segur que alguna vegada t'ho has preguntat. La muda és un fenomen totalment normal, i sol ser recomanable que els amos ajudem els nostres gossos mentre estan mudant el pelatge. A continuació, veurem quan muden els cabells els gossos, quant dura la muda d'un gos, què podem fer durant la muda i quines peculiaritats presenta aquest procés fisiològic.

Quan muden els cabells els gossos i quants dura?

La muda de pèl és un procés natural que sol donar-se dues vegades a l'any i el propòsit del qual és adequar el grau de protecció del pelatge del gos de cara als canvis d'estació. Com saps, al regne animal no es distingeixen les quatre estacions, i aquests canvis se cenyeixen a "època de fred / època de calor". per estar més fresc durant els mesos més calorosos de l'any, i el tornarà a perdre poc abans de l'hivern, de manera que el nou pelatge (més abundant) el protegeixi contra les baixes temperatures. En els mesos d'abril i octubre és habitual que es produeixi la muda dels cabells. mudant els cabells durant tot l'any. Atès que solen estar més protegits dels canvis bruscs de temperatura, no solen necessitar fer mudes completes, a diferència dels gossos l'hàbitat dels quals és el medi rural.

El que sí que tenen en comú les mudes de pell és la durada: el normal és que un gos mudi el pelatge en un període comprès entre 1 i 2 mesos . No obstant això, hi ha factors que alteren aquest ritme com el tipus de pèl, la raça, l'alimentació o el raspallat, els quals podrien escurçar aquests períodes. Però en general, els gossos domèstics poden estar mudant el pelatge durant gairebé tot l'any. t11> ajudar-lo a retirar els cabells morts i que estigui més net i còmode. En cas contrari, el nostre millor amic deixarà anar grans quantitats de cabells per tota la casa durant la seva època de muda. per als gossos de cabells llargs és recomanable utilitzar raspalls de carda metàl·lica i realitzar el fregat amb més suavitat. t11>evitar la proliferació de nusos i embolics , una cosa molt molesta (i poc higiènica). No obstant això, no es recomana abusar dels banys, sinó tractar de fer-los coincidir amb les èpoques en què el gos estigui perdent més pèl. gels o xampús perquè podríem provocar irritacions a la seva pell. : és aquí quan es corre el risc que s'adhereixin paràsits al pelatge de la teva mascota.

En aquests casos recomanem recolzar el raspallat, els banys i l'administració de pipetes amb un matalàs antiparàsits , com el balukaDREAM que comercialitzem a baluka.

Alimentació

La qualitat del pinso que donis al teu gos serà determinant per al bon estat del seu pelatge. És molt recomanable que consultis l'opinió del teu veterinari sobre el que ha de menjar el teu gos mentre es trobi en ple procés de muda.

En general, una alimentació rica a omega-3 i omega-6 afavorirà el creixement de pèl en gossos amb més brillantor i, per tant, amb més salut.

Diferències a la muda segons el tipus de pèl

Pel curt

Es considera curt als cabells la longitud dels quals oscil·la entre 1 i 4 cm ; el pèl curt és normalment llis, i és típic dels chihuahuas, pagesos, pitbulls , boxers o teckels Sol ser suficient amb banys cada sis setmanes, i raspallats setmanals.

Pel llarg

El pèl llarg és aquell la longitud del qual és superior a 4 cm ; és habitual trobar-ho en els golden retriever , els border collie o els Yorkshire terrier . El més normal és que la muda de pèl d'aquestes races duri tot l'any . El raspallat, per tant, hauria de ser molt freqüent (entre tres i quatre vegades a la setmana) per evitar que els banys siguin massa recurrents (el recomanable és dues vegades l'any).

Pel dur

El pèl dur té una longitud superior a 10 cm i és sensiblement gruixut. És típic dels schnauzer. Aquí sí que es recomana el raspallat diari i el bany mensual.

Pell arrissat

El pèl arrissat, a més de llarg i gruixut, creix amb molta més rapidesa que la resta dels pelatges; és típic del bichón frisé o el caniche . En aquests casos també recomanem que raspallis el teu gos tots els dies i que li banyis un parell de vegades al mes.

Ara que saps quan muden els cabells els gossos, et recomanem prendre nota sobre les recomanacions de raspallat i rentat, i mantenir en les condicions més higièniques possibles la llar, especialment la zona on el teu gos passi més temps: el seu llit.

Si vols lliurar-te de els pèls del teu gos al seu llit, fes una ullada als nostres matalassos balukaDREAM, especialment dissenyats perquè els pèls del teu gos no es quedin clavats al teixit, per la qual cosa serà tan fàcil com passar la mà o un raspall per treure'ls, garantit.


Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.