Cuidados en el postoperatorio tras esterilizar o castrar a tu perro

Cures al postoperatori després d'esterilitzar o castrar el teu gos

Et preocupen les cures del gos després de castrar-lo? És lògic que tinguis dubtes sobre castrar el gos i el seu postoperatori: Però seguint unes senzilles pautes i donant-li molta manyaga, el teu gos estarà totalment recuperat en molt poc temps.

Beneficis de la castració

Esterilitzar el teu gos és una decisió important, ja que no deixa de ser una cirurgia. Aquesta intervenció té com a objectiu evitar que lanimal es reprodueixi. El normal és extirpar els ovaris i l'úter a les gosses i els testicles als mascles.

La cirurgia es realitza amb anestèsia general i sol trigar entre 30 minuts i una hora. Si tot va bé, el més normal és que puguis emportar-te el teu millor amic a casa el mateix dia o l'endemà.

La castració pot aportar beneficis als gossos.

En el cas de les femelles, si la intervenció és primera, disminueix el risc de patir alguns tipus de tumors com el de mama. També desapareix el risc de piometra, una infecció de l'úter molt perillosa.

En els mascles també baixa el risc de patir tumors, com el de pròstata o testicular. Ajuda a regular el comportament del gos, pels canvis hormonals que es produeixen.

Quant triga un gos a recuperar-se de l'esterilització i de la castració

Portar el teu amic al veterinari és una situació estressant, tant per al gos com per a tu. Quan ens enfrontem a una operació com aquesta, és normal sentir una preocupació més gran. El teu veterinari de confiança et resoldrà tots els dubtes, ja que cada animal és un món.

Però si et preguntes quant triga un gos a recuperar-se de l'esterilització, que sàpigues que hi ha algunes diferències entre mascles i femelles, ja que l'operació és diferent.

Els mascles estan totalment recuperats entre 5 i 7 dies sempre que no hi hagi complicacions que allarguin aquest temps.

Les femelles triguen una mica més, entre 7 i 10 dies. A més, encara que facin vida normal, el teixit muscular triga unes setmanes a recuperar-se del tot.

En tots dos casos, els punts es treuen als 10-15 dies de produir-se la cirurgia en el cas que no siguin punts reabsorbibles.

pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

El matalàs que el teu gos es mereix

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el seu nom brodat
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure matalàs

Cures del gos acabat de castre o esterilitzat

La recuperació després de la esterilització del gos serà satisfactòria seguint algunes pautes de higiene i confort. Això sí, davant de qualsevol dubte o signe preocupant, acudeix al teu veterinari.

Prepara un entorn còmode i relaxant

Després de l'operació, el teu gos estarà atordit i sota els efectes de l'anestèsia. Prepara un racó tranquil per tornar, amb il·luminació suau i sense sorolls.

Un llit com els que t'oferim a Baluka són la millor opció per a la recuperació del teu millor amic. La zona operada estarà especialment sensible. Gràcies a l'escuma viscoelàstica d'alta densitat dels nostres llits es alleugen els punts de pressió sobre el cos de la teva mascota i la zona adolorida per la intervenció.

Tingues a mà una manteta i posa-li aigua i menjar. És normal que a les primeres hores no vulgui menjar, però és important que el tingui a prop.

Si pots, acompanya al teu gos en aquesta primera nit per vigilar-ne l'evolució i que estigui tranquil.

Cures de la ferida

És molt important que la teva mascota no es rasqui la ferida, i que els punts es poden obrir. Posa-li un collar isabelí o una samarreta.

El teu veterinari t'explicarà com fer les cures Es fan amb un antisèptic, gases i amb moviments suaus i de dins cap a fora per evitar infeccions.

Administra la medicació pautada pel veterinari, normalment et prescriurà antibiòtics i analgèsics. Perquè et sigui més fàcil, amaga la medicina en un premi que li agradi especialment.

Porta el teu gos a les revisions de control els dies posteriors a l'operació.

Dieta

L'anestèsia pot provocar algunes molèsties i nàusees. Ofereix una dieta tova al teu gos per als primers àpats. Després de l'esterilització és aconsellable oferir pinsos específics per a gossos castrats que responguin bé a les noves necessitats nutricionals.

Moviment

Evita que el gos salti o pugi al sofà. Les passejades, millor amb corretja per tenir control sobre els seus moviments i evitar que la ferida s'obri o es faci mal. Espera 48 hores abans de treure el gos per primera vegada després de l'operació.

Signes d'alarma

Si passen un parell de dies i veus el teu amic molt apàtic o letàrgic, vomita, no es vol moure o la ferida té mal aspecte, consulta el teu veterinari. El més normal és que no sorgeixin complicacions, però no deixa de ser una cirurgia.

Les cures del gos després de castrar-lo i les cures d'una gossa acabada de castrar són pràcticament iguals, només que la femella tindrà una ferida major i pot trigar uns dies més a estar completament recuperada.

Castrar un gos té un postoperatori que amb unes cures bàsiques i molt amor passarà ràpidament i sense complicacions.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.