Cúrcuma para perros: dosis necesarias y cuáles son sus beneficios

Cúrcuma per a gossos: dosis necessàries i quins són els seus beneficis

La cúrcuma és una planta de la qual s'aprofiten pràcticament totes les seves parts, la seva arrel és la zona que més s'utilitza. La pols extreta d'aquí acaba formant part d'una espècie molt comuna en l'ús culinari, i de grans avantatges per a la salut dels gossos. Veurem els beneficis de la cúrcuma en gossos, quines són les dosis recomanades i de quina manera és convenient administrar-la.

Quins són els beneficis de la cúrcuma per a gossos

Inflamacions òssies i articulars

La cúrcuma posseeix propietats antiinflamatòries, de manera que es converteix en un eficaç complement alimentari per combatre l'artritis i l'artrosi canina, tant a efectes de prevenció com d'alleujament de símptomes. És l'antiinflamatori natural més potent que existeix.

No obstant això, no és un tractament com a tal, sinó un suplement nutricional, i ha de funcionar en conjunció amb altres remeis per a les inflamacions osteoarticulars de els gossos.

Funcionament digestiu

Les propietats digestives de la cúrcuma es manifesten en com aquesta planta contribueix en la creació de suc gàstric i biliar, a més de protegir el fetge del gos (per la qual cosa també és beneficiós per a gossos amb fetge gras). Addicionalment, la cúrcuma augmenta la producció de probiòtics, necessaris per al manteniment de la flora intestinal. En conseqüència, la seva ingesta ajudarà el gos a evitar episodis de flatulències, còlics estomacals, diarrea i gastroenteritis. les que influeixen en la prevenció de l'oxidació cel·lular, fruit d'una alimentació basada exclusivament en pinso, i sense substàncies beneficioses per a l'organisme del gos. La ingesta de suplements vitamínics amb alt contingut en cúrcuma contribueix a pal·liar aquesta mancança. capaç de regular la concentració de glucosa a la sang, així com d'estimular el pàncrees. Consegüentment, pot predisposar l'organisme del gos a tolerar la insulina si aquest patís de diabetis. t9>

Quina és la dosi adequada de cúrcuma per a un gos

Com passa amb tot allò relatiu a la bioquímica, les dosis recomanades dependran de la mida i del pes del gos. A més, serà convenient distingir entre dos propòsits possibles, és a dir: un escenari de prevenció, o un tractament pal·liatiu dels símptomes.

La proporció que han de tenir les dosis de cúrcuma per a un gos és de 15 a 20 mil·ligrams diaris per cada quilo del seu pes. En termes més llegibles (quotidians), consisteix en una cullerada al dia per cada 4,5 quilos que pesi el gos. quilos no han de superar mai una ingesta de 60 mil·ligrams diaris. En canvi, si el gos ja pateix alguna patologia i el propòsit és ajudar a pal·liar els símptomes, és possible augmentar la dosi fins a 3 grams al dia, sempre comptant amb la supervisió d'un veterinari sobre la concentració recomanada i la durada del tractament.

No obstant, el límit és diferent si la patologia consisteix en dolors articulars: en aquest cas, la dosi de cúrcuma recomanada per servir com a antiinflamatori és de 1 gram diari, com a màxim.

Diem això perquè les dosis elevades de cúrcuma poden provocar problemes hepàtics (al fetge); a més, poden interferir amb l'efecte dels anticoagulants, i no es recomana, en cap cas, administrar cúrcuma a una gosseta en període de gestació.

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural

vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Les VITamines que el teu gos necessita
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Curcuma com a antiinflamatori natural
Més informació

Com donar cúrcuma al teu gos

Els experts en nutrició animal recomanen no barrejar la cúrcuma amb el penso, sinó amb aliments de preparació casolana, per evitar que el gos pateixi problemes digestius: per exemple, empolvorant la cúrcuma sobre un bullit a base d'arròs, pollastre i pastanaga

A més, serà molt recomanable que el gos ingereixi abundant aigua mentre estigui consumint cúrcuma: les dosis excessives poden provocar restrenyiment a l'animal, a més dels esmentats problemes al fetge.

Una forma molt eficaç de controlar la dosi de cúrcuma és barrejar-la amb pebre negre, ja que ajuda a la seva absorció. L'efecte de la cúrcuma, per tant, s'optimitza, i no és necessari administrar una concentració molt elevada d'aquesta planta.

Tenint en compte tots aquests condicionants per a la ingesta, el complement vitamínic a base de cúrcuma de Baluka, balukaVIT, està dissenyat per ser administrat a gossos de totes les mides i races, independentment de les seves patologies: consisteix en càpsules individuals les dosis independents de les quals contenen vitamines essencials com la B, la C , l'E o la K, imprescindibles per al vostre organisme. Tot això ho converteix en un tractament molt eficaç per als dolors articulars dels gossos.

Administrar cúrcuma als gossos pot significar la diferència entre una qualitat de vida mediocre i un gos més sa i feliç, sempre que respectem les dosis adequades al seu pes, i tinguem en compte el propòsit de la ingesta (bé preventiu, ben pal·liatiu).

.

1 comentari


  • Nubia

    Cúrcuma con pimienta ,pienso que no es recomendable, prefiero sola la primera ,la pimienta irrita mi perro. No recomendable


Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.