Displasia de cadera en el perro: síntomas y cuidados

Displàsia de maluc al gos: símptomes i cures

La displàsia de maluc en gossos és un problema molt comú, sobretot en determinades races com el pastor alemany, el Sant Bernat, el rottweiler, el bulldog (anglès i francès), el pagès i el golden retriever . Consisteix en una laxitud excessiva en l'articulació del maluc, que ocasiona problemes en caminar i un dolor força intens. A veure com es detecta la displàsia de maluc canina i quines són les millors cures per a un gos amb displàsia.

Com detectar la displàsia de maluc canina

La displàsia de maluc farà que el teu gos , inevitablement, es mostri poc inclinat a moure's. El dolor causat per aquesta anomalia a l'articulació del maluc li provocarà una visible coixesa , i una negativa gairebé sistemàtica a aixecar-se i saltar.

A més d'aquesta lògica reducció de la mobilitat, notaràs que el teu gos tendeix a carregar el seu pes sobre les potes davanteres , de manera que donarà la sensació d'arrossegar les del darrere sense arribar a recolzar-les (sense fer el joc complet de recolzar i flexionar).

Per tant, també veuràs que les seves potes del darrere es van atrofiant , és a dir, aniran perdent paulatinament massa muscular.

Generalment, els gossos amb displàsia de maluc es divideixen en dos grans grups ( segons el conjunt de símptomes):

  • Gossos joves sense artritis i amb una important laxitud de maluc.
  • Gossos adults l'artritis de maluc dels quals ha estat ocasionada per la displàsia.
pastor alemán colchón de viscoelástica con su nombre

Les nostres Llits de Viscoelàstica per a Gossos

cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Porta el seu nom brodat
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Cuida dels seus ossos
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure matalàs

Es pot evitar?

Lamentablement, no hi ha manera d'evitar l'aparició de la displàsia de maluc, i només es pot detectar de forma primerenca per alentir el deteriorament de l'articulació amb algunes pràctiques recomanades (que veurem a l'apartat següent).

Pel general, sabrem si el nostre gos té displàsia fent-li una radiografia de maluc que, combinada amb mètodes de palpació específics per part del veterinari, establiran el grau de laxitud de l'articulació (que, alhora, determinarà la gravetat de la displàsia).

El més recomanable és realitzar aquesta exploració com més jove sigui el gos (abans de complir 1 any, com a molt). Aquests mètodes solen donar una predicció molt encertada sobre el pronòstic de la displàsia de maluc, incloent-hi les possibles operacions quirúrgiques a què haurà de sotmetre's l'animal de cara a pal·liar el desenvolupament de la malaltia. els gossos amb displàsia

Seguiment veterinari i tractaments quirúrgics

El principal tractament de la displàsia de maluc en gossos haurà de pautar-lo un veterinari, fruit de les exploracions i proves durant el primer any de vida del animal. L'objectiu sempre serà reduir el dany del cartílag tant com sigui possible.

Els cadells d'edats compreses entre 10 i els 18 mesos ja poden ser diagnosticats i tractats quirúrgicament per corregir la displàsia. L'operació no comporta grans riscos i aconsegueix pal·liar significativament el dolor del maluc, encara que serà convenient que el gos no faci exercici físic vigorós (i molt menys sense la corretja).

Alleujament de símptomes lleus

Quan la simptomatologia de la displàsia encara permeti al teu gos certa llibertat de moviments, és molt probable que hagis de subministrar fàrmacs per controlar el dolor , i que amb això sigui suficient ( de moment).

Hi ha alguna cosa molt important, i és controlar el sobrepès del teu gos.Cuida molt de la seva dieta i no permetis que s'engreixi, ja que així s'augmentaran els símptomes i s'accelerarà la degeneració del cartílag

En aquest sentit, et recomanem el complex vitamínic de Baluka (balukaVIT ), un complement nutricional a base de cúrcuma, un antiinflamatori natural, la ingesta del qual alleujarà el dolor que pateixi el teu gos com a conseqüència de la displàsia.

vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

Antiinflamatori Natural per a Gossos i Gats

vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Ideal per a gossos i gats amb artritis, artrosi o displàsia de maluc.
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Curcuma com a antiinflamatori natural
Més informació

Alleujament de símptomes greus

Una vegada que la displàsia hagi avançat serà impossible frenar-la, encara que hagis pres totes les mesures preventives que hagin estat a la teva mà. No obstant això, hauràs aconseguit millorar la qualitat de vida del teu millor amic abans que la degeneració articular minvi les seves capacitats per sempre. còmode per al seu descans , com la llit de viscoelàstica balukaDREAM de Baluka, pensat per adaptar-se a les formes del cos de l'animal, i amb una rigidesa (no renyida amb la seva ergonomia ) especialment dissenyada per esmorteir i repartir el pes, i així afavorir el descans.

Una altra mesura que ajudarà el teu gos en aquestes últimes fases de la displàsia serà la rehabilitació. Els tractaments de fisioteràpia permetran enfortir la massa muscular i corregir postures compensatòries. Quan els músculs puguin subjectar el seu esquelet, es reduirà el dolor i s'atenuarà el desgast de l'articulació. té un pronòstic molt favorable si s'ha detectat durant els primers mesos de vida del cadell. D'ara endavant, els tractaments quirúrgics, la rehabilitació, el descans i les comoditats de la llar seran els millors aliats per esmorteir la degeneració articular i retardar al màxim les conseqüències en la seva salut.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.