Evita así los gases en perros

Evita així els gasos en gossos

Com ens passa a les persones, els gossos també són susceptibles de patir flatulències, i és una cosa molt més comuna del que sembla. Els gasos en gossos solen tenir origen al·lèrgic, patològic o digestiu, com a causes més freqüents. T'explicarem per què solen tenir gasos els nostres millors amics i alguns trucs sobre com eliminar els gasos en gossos. t4>Els gasos són una conseqüència directa de menjar compulsivament. Quan els gossos mengen amb molta ansietat és molt fàcil que empassin aire, i aquesta ingesta és la que causa els gasos. És una causa de flatulències molt comuna entre cadells i gossos joves , que tendeixen a abalançar-se sense control sobre el menjar.

Menjar massa és igual de perjudicial que menjar ràpid . Has de saber que els gossos solen tendir a menjar-se tot el que estigui al plat. No són com els gats, molt més propensos a l'autocontrol de l'aliment. Prova de deixar-li el plat ple al teu gos: el més normal és que no es deixi res! Si el teu gos menja massa, estarà exposant-se a episodis de flatulències.

També és molt factible que un gos empassi aire si s'ha passat xuclant o rosegant durant molt de temps algun objecte (les seves pròpies joguines , sense anar més lluny). Aquesta pràctica també denota una certa ansietat i, lògicament, també desencadena els processos flatulents. molt a poc a poc evitant que el gos ingereixi grans quantitats de cop i obligant-lo a mastegar amb certa lentitud. > , ja que causen grans dificultats en els processos digestius. Més enllà de la forma de menjar (un gos golafre sempre serà més propens a patir de gasos), convindrà evitar certs tipus de menjar.

Si s'ingereixen en grans quantitats, poden causar dificultats digestives que es tradueixen posteriorment en flatulències. Parlem d'aliments rics en hidrats de carboni, penso amb molta farina procedent dels cereals (soja, arròs, blat de moro) i, en general, pobres en proteïna animal. Tots aquests aliments provoquen una elevada fermentació a l'estómac , cosa que causa els gasos.

És molt important parar atenció a la qualitat de l'alimentació del gos per evitar que pateixi de gasos. A més de subministrar pinso de la màxima qualitat possible, és molt recomanable aportar algun complement alimentari que redueixi les flatulències. que, a més, té grans propietats digestives. La cúrcuma contribueix a crear suc gàstric i biliar, protegeix el fetge del gos i fomenta la producció de la flora intestinal. > en gossos, al costat del subministrament de probiòtics (per mantenir poblada la flora intestinal) i l'evident dejuni (per ajudar que el sistema digestiu del gos es netegi).

Al·lèrgies

Adicionalment, hi ha altres aliments que no només no són recomanables per als gossos, sinó que poden desencadenar al·lèrgies, és a dir, respostes desproporcionades del sistema immunitari davant d'un estímul extern (en aquest cas, el menjar). No estem parlant ja d'una digestió pesada, sinó d'una reacció anòmala dels seus organismes davant la ingesta de segons quins aliments.

Les al·lèrgies alimentàries se solen manifestar en inflamació abdominal i en envermelliments i granellades a la pell.Alguns aliments que causen aquestes reaccions tan característiques en la gran majoria de les races de gossos són els ous, el pollastre, els cereals, el peix i els productes lactis

Per esbrinar quins aliments produeixen al·lèrgies als gossos, serà fonamental que consultis al teu veterinari , ja que no hi ha una norma generalitzada. Tot i així, els que hem esmentat al paràgraf anterior són dels més coneguts. El més important és que coneguis a quins aliments té al·lèrgia concretament el teu gos perquè sempre els evitis a la seva dieta.

Sedentarisme

Si un gos no està acostumat a fer exercici serà més propens a tenir gasos. Els gossos que freqüentin la activitat física o la practiquin amb certa regularitat, en canvi, tendiran a patir aquest problema en menor mesura.

No obstant, no és gens convenient que el teu gos faci exercici només menjar . Gairebé amb tota seguretat apareixeran les flatulències, encara que la ració i la qualitat del seu aliment hagin estat adequades. >inflor a la zona abdominal . Solen deure's a infeccions per paràsits intestinals, els quals acaben ocasionant que el gos generi gasos i no sigui capaç d'expulsar-los per si mateix.

Els gasos en gossos solen ser conseqüència de mals hàbits alimentaris , com menjar molt de pressa o en racions massa grans, o ingerir aliments potencialment al·lergògens o que dificultin la digestió. Reordenar aquests hàbits i acompanyar el menjar d'algun complement alimentari que ajudi els processos digestius serà d'ajuda per evitar que el teu gos pateixi de gasos.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.