Las 5 mejores razas de perro para personas mayores

Les 5 millors races de gos per a gent gran

A Espanya hi viuen sols més de 2.300.000 persones més grans de 65 anys. Molts són els efectes de la soledat per a ells: més risc de depressió, mala alimentació, deteriorament cognitiu, empitjorament de malalties cardiovasculars i òssies…

Per a ells, tenir una mascota a casa suposa múltiples beneficis: combat la soledat i la depressió, els manté actius, afavoreix la seva autoestima i exercita la seva memòria. .

Però és important triar la raça o tipus de gos adequat (per mida o caràcter) per conviure amb una persona gran, tenint en compte el seu estat de salut o de mobilitat i el seu estil de vida.

ALGUNES DE LES RACES MÉS RECOMANABLES PER A PERSONES MAJORS

abuela con bulldog frances

Bulldog francès: aquest gos de raça petita, de bon caràcter i afectuós, tendeix a sentir ansietat per separació, així que u una persona gran que tingui temps per dedicar-hi és ideal per a ell. En tenir pèl curt no requereix grans cures més que un raspallat setmanal i banys ocasionals. Tampoc no és un gran caminador ja que es cansa amb facilitat, així que les seves exigències d'exercicis no són gaire grans. Rarament borda, és pacient i calmat i li encanta estar a casa i rebre moixaines, així que pot ser el gos adequat per a amos sènior.

abuela con perro raza pomerania

Pomerània: és un autèntic gos “toy”, que fa de 20 a 30 cm i no passa de 3 kg, perfecte per adaptar-se a pisos petits. Amb la seva careta de guineu d'orelles punxegudes i el seu gustós pelatge, enamora tothom pel seu caràcter i bellesa. És un animal molt idoni per a gent gran pel seu caràcter alegre i amistós. Sempre està alerta, per això és magnífic per a persones amb problemes d'audició ja que els avisa sempre que hi ha sorolls estranys a casa.

>Bichó maltès/Bichó frisé: No hi ha gaires diferències entre ells, ja que provenen de la mateixa raça. Tots dos són petits, afectuosos i tranquils. La diferència més gran rau en el seu pelatge, que en el cas del Frisé és de doble capa, més curt i arrissat i al Maltès més fi, laci i llarg. S'adapta perfectament a espais petits, passa molt de temps descansant i li encanta estar amb el seu amo i rebre moixaines i carícies. està considerat com el gos més petit del món. Mesura entre 15 i 20 cm i pesa entre 2 i 3 kg. Alegrarà la vida segur al seu amo sènior, però ha d'estar ben socialitzat des de petit, perquè si no pot ser autoritari, esquerp, espantadís i poc sociable. Com que és territorial borda davant dels sorolls estranys, la qual cosa pot resultar beneficiós per a persones grans que viuen soles. >Yorkshire Terrier: una de les races més populars del món, encaixa perfectament en la denominació de gos faldero. Afectuós i incondicional dels seus amos, però desconfiat amb els estranys, a qui no dubta a bordar. En ser petit no requereix de molta activitat, petites i curtes passejades poden ser suficients per a ell, cosa que per a alguns més grans que no poden caminar molt de temps seguit agraeixen.

Hi ha més races molt idònies per conviure amb gent gran. Entre els de mida petita trobem el Caniche, el Schnauzer, Teckle... Però també gossos grans com els coneguts Labrador o Golden Retriever, nobles i amigables, o el Galgo, silenciós, dòcil i tranquil (si, tot i ser un dels animals més ràpids del món el seu principal passatemps és estar estirat).Per descomptat també qualsevol gos mestís rescatat d'alguna protectora oferirà tot el seu amor incondicional al seu propietari o propietària d'edat

El cas és que sempre hi ha un gos adequat per a una persona gran, tenint en explica el seu estat de salut, mode de vida i preferències.

Al nostre article "Beneficis de tenir gos o gat per a la gent gran" seguim descobrint beneficis de conviure amb un gos o gat.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.