¿Las especias son alimentos que pueden comer los perros?

Les espècies són aliments que poden menjar els gossos?

Dentre tots els aliments que poden menjar els gossos, les espècies constitueixen un cas molt particular. El fet que siguin d'origen natural no vol dir necessàriament que totes siguin beneficioses per a la salut. Atès que no existeix una regla general per catalogar-les, és imprescindible que aprenguis quines espècies poden menjar els gossos i quins no.

Espècies: aliment natural per a gossos

La dieta (humana i gossa) no només es compon d'aliments sinó també de condiments. Aquests complements, per una banda, serveixen per amanir el sabor del menjar; d'altra banda, la seva inclusió a la dieta implica una aportació extra de nutrients , la ingesta de la qual en quantitats apropiades és beneficiosa per a la salut a curt, mitjà i llarg termini.

A diferència del que ens passa a nosaltres, el paladar dels gossos no sol ser tan exigent, per la qual cosa poques vegades haurem d'amanir el seu menjar per facilitar la ingesta. No obstant això, les seves necessitats nutricionals sí que són una realitat, i és molt recomanable afegir aquests suplements als seus aliments en dosis moderades.

En introduir espècies al menjar que poden menjar els gossos, estarem donant-los l'oportunitat de millorar la seva salut muscular i òssia , les seves capacitats immunitàries i el seu rendiment cerebral, entre molts altres beneficis.

Tanmateix, igual que hi ha aliments que no poden menjar els gossos , també hi ha espècies tòxiques que sota cap concepte hem de subministrar als nostres amics peluts. A més, de les espècies que sí que poden menjar els gossos, n'hi ha algunes que han de ser subministrades amb moderació.

Quines poden menjar els gossos?

 • Albahaca. L'alfàbrega conté vitamines essencials, nutrients i minerals. La seva ingesta té un efecte antiinflamatori i ajuda l'organisme del gos a combatre les infeccions bacterianes. d'ajudar amb els problemes digestius i evitar diarrees i flatulències.
 • Gengebre. La presa de gingebre ajuda el gos a absorbir els nutrients dels aliments que ingereix. Contribueix a mantenir les seves dents en bon estat, i també té propietats anticoagulants, antiinflamatòries i antibacterianes. No només ajudarà el gos en els seus processos digestius, sinó que també contribuirà a prevenir el desenvolupament del càncer.
 • Romero . És ric en fibra, ferro, calci i vitamina B6, i també compleix una funció antioxidant. Addicionalment, posseeix propietats antiinflamatòries, antisèptiques i antifúngiques, i afavoreix el reg sanguini cap al cervell.
 • Herbabona . En dosis molt controlades, la menta és bona per alleujar marejos i nàusees. És beneficiosa per al sistema digestiu.
 • Canella. La canyella és un antiinflamatori natural, recomanat (en dosis molt controlades) per a gossos que pateixen d'artritis. També conté calci, manganès i ferro, ajuda a calmar la tos, estimula la circulació, alleuja els problemes respiratoris i prevé infeccions.
 • Cúrcuma . Potser la cúrcuma és el millor condiment que pugui ingerir el teu millor amic. És rica en fibra, sals minerals i vitamines. Les seves funcions de suport metabòlic la fan especialment recomanable per a gossos amb excés de pes. complement vitamínic ric en cúrcuma, el risc del qual per excés d'ingesta és moderat. Tot i així, recomanem controlar les dosis per evitar possibles problemes al fetge del teu gos.

  vitaminas para perros con antiinflamatorio natural

  Antiinflamatori Natural Per a Gossos i Gats

  Un plus de VITalitat
  vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias
  Les VITamines que la teva mascota necessita
  vitaminas-para-perros-con-propiedades-antiinflamatorias
  Curcuma, l'antiinflamatori natural per a gossos més potent
  Més informació

  Quins no poden menjar els gossos?

  • Ceba, all, cibulet La ingesta d'aquests condiments, per lleu que sigui la dosi, pot causar irritacions gastrointestinals al teu gos. Ràpidament apareixeran la diarrea i els vòmits, i pot ser l'avantsala d'una anèmia. L'all, en concret, és el menys dolent dels tres en dosis moderades, però hauràs d'extremar les precaucions si decideixes donar all al teu gos.
  • Sal. Si bé la sal no és perjudicial pel gos en dosis molt controlades, és cert que si el teu gos ingereix aliments massa salats podria patir problemes renals i un enverinament per ions de sodi.
  • Pebre. gastrointestinals que es manifestaran en diarrees i vòmits, a més de fer que apareguin irritacions a la pell del gos.
  • Curry. El problema del curri és la barreja de substàncies que el componen. Algunes, com el mateix pebre, no són gens recomanables per als gossos.
  • Cacau, nou moscada, macis . Mantingues aquestes espècies ben lluny del teu gos, la ingesta li pot causar la mort. Veureu signes com tremolors, convulsions, diarrees i vòmits, a més d'una somnolència profunda. Això és degut a la seva incidència en el sistema nerviós central. Afortunadament, són molts els aliments que poden menjar els gossos, i la inclusió de certs condiments tindrà un efecte molt beneficiós per a la salut. Tingues sempre en compte quines espècies són les que has d'evitar, i així donaràs al teu gos una alimentació sana i equilibrada, que l'ajudarà a tenir més salut i, per tant, una millor qualitat de vida.

   Si vols donar-li al teu gos una aportació de vitamines completa, et recomanem el nostre balukaVIT, amb extracte de cúrcuma, l'antiinflamatori natural més potent que li pots donar a la teva mascota.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.