Las mejores soluciones para perros y gatos con alergias

Les millors solucions per a gossos i gats amb al·lèrgies

Encara que normalment l'organisme dels nostres amics peluts sigui força resistent, tant els gossos com els gats poden patir al·lèrgies. A més, hi ha microorganismes com els àcars, els bacteris i els virus que poden fer malbé la seva salut, en major o menor mesura. Per això, veurem quines són les millors solucions que pots adoptar per millorar el dia a dia del teu gat amb al·lèrgia, igualment aplicables si es tracta d'un gos al·lèrgic.

Què són les al·lèrgies en gossos i gats?

L'al·lèrgia és una reacció anormal del sistema immunitari d'un organisme, que es tradueix en una actuació anòmala o desproporcionada davant d'estímuls aparentment normals de l'entorn.

Dit altrament, totes les persones (i, per tant, també els gossos i els gats) estem exposades a microorganismes que suren a l'aire o que resideixen en certes superfícies, i entrem en contacte amb aliments o substàncies que, en condicions normals, no haurien de suposar cap risc per a la salut.

Què passa quan el sistema immunitari reacciona en excés davant d'un d'aquests estímuls normals? Doncs que la salut es pot veure molt compromesa. Des de reaccions al·lèrgiques lleus (manifestades en envermelliments o granellades cutanis) fins a inflamació a la glotis i xocs anafilàctics, que poden causar la mort.

Al·lèrgies en els gossos

L'al·lèrgia en gossos sol manifestar-se en símptomes visibles com picadura a la cara, a les orelles, a les aixelles, a les engonals i al voltant de l'anus. Un gos amb al·lèrgia lleu es lleparà i rascarà amb molta freqüència en aquestes zones, fins i tot fins a arribar a esgarrapar-se o mossegar-se. Aquests símptomes solen venir provocats per haver entrat a contacte amb àcars o bacteris que fan malbé la pell de l'animal. . Quan el nostre millor amic ingereix segons quines proteïnes presents en certs aliments, podria patir veritables crisis al seu organisme, i aquí la seva vida sí que estarà en perill. En aquest cas, l'avaluació veterinària serà la millor aliada per prevenir situacions potencialment perilloses per a la seva salut. estar força preparat per processar pràcticament tot el que ingereixen, recomanem evitar que prenguin carn de vedella, així com (encara que soni sorprenent) certes proteïnes presents a peix i lactis.

Un cop advertits del possible origen alimentari d'una al·lèrgia, ens queda fixar-nos a l'entorn del gat. Els àcars de la pols són culpables habituals de la dermatitis atòpica en gats, i fins i tot caiguda dels cabells, i són per tot arreu, almenys, a les superfícies on més els agrada estar (catifes, papers de diari, superfícies farcides de llana o plomes…).

Com millorar la vida diària d'un gos o un gat amb al·lèrgia

Un estudi previ sobre la seva alimentació

La gran majoria de casos d'al·lèrgies a aliments només es descobreixen quan s'ha produït la ingesta i s'ha observat la reacció anòmala de l'organisme. Si les conseqüències de la reacció són lleus, n'hi haurà prou amb estudiar la dieta del gos o del gat i suprimir gradualment aliments fins a trobar el "culpable".

No obstant això, és molt important consultar amb el veterinari perquè elabori un estudi preventiu adaptat a la nostra mascota en particular, ja que altres aliments a més de la vedella, el peix i els lactis (porc, blat, blat de moro, soja…) poden provocar reaccions al·lèrgiques molt severes.

Un matalàs protector en lloc d'una catifa

Les catifes solen ser veritables "criaderos" d'àcars de la pols.Si el teu gat o gos és al·lèrgic als àcars, estarà innecessàriament exposat a ells si sol dormir sobre la catifa. La solució passa per proporcionar un matalàs que el protegeixi d'aquests petits organismes. Concretament , el model balukaDREAM que desenvolupem a Baluka és un de els millors matalassos per a gossos amb al·lèrgies. El teixit que el recobreix és capaç de prevenir l'animal de les conseqüències d'entrar en contacte amb els esmentats microorganismes. Limita la capacitat de reproducció dels bacteris i protegeix l'entrada de virus per la pell de l'animal, en actuar sobre la seva barrera lipídica.

Una higiene molt cuidada

A més del factor del matalàs, serà molt recomanable aspirar tota la casa sovint per evitar que prosperin les poblacions d'àcars, i desinfectar regularment totes les superfícies per prevenir-nos davant la proliferació de bacteris o virus.

Quant a la nostra mascota, recomanem que la cepilles amb regularitat per eliminar els cabells morts i les descamacions de la pell, i que evitis (en la mesura del possible) que entri en contacte amb superfícies tèxtils (trap, cotó).

Igual que ens passa a les persones, l'al·lèrgia en gossos i gats es pot manifestar en símptomes lleus (encara que molestos) i en altres molt més severs. La millor solució per facilitar la vida quotidiana de gats i gossos amb al·lèrgies és mantenir-los allunyats de superfícies on es puguin acumular microorganismes potencialment perillosos, i determinar amb suport veterinari allò que poden i allò que no poden menjar.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.