qué darle a un perro cuando vomita

Què donar-li a un gos quan vomita

Aquests dies el nostre gos ha estat vomitant i ens hem preocupat força. T'ha passat alguna vegada i t'has preguntat què s'ha de donar a un gos quan vomita? Primer intentarem entendre el que implica el vòmit en un gos, perquè les causes poden ser molt diferents entre si. Com veurem a continuació, el nostre gos pot vomitar per causes molt lleus, però també pot ser un signe d'un problema molt més gran.

Per què ha vomitat el meu gos

Podem estar tranquils si el nostre gos ha vomitat? Doncs depèn, perquè és possible que el vòmit s'hagi degut només a una ingesta exagerada d'aliments, és a dir, que ha menjat més del compte i el vòmit és una resposta natural de l'organisme.

Per exemple, quan el nostre gos menja massa, normalment som els primers a saber-ho i no solem donar-li més importància (més enllà de controlar les seves racions perquè això no es repeteixi).

No obstant això, és important que sàpigues distingir entre vòmit i regurgitació . Aquest darrer procés s'assembla molt al vòmit, però se'n diferencia que el que s'expulsa no procedeix de l'estómac o amb prou feines hi ha passat temps.

La forma de distingir-lo és veient la reacció del teu gos: no realitzarà gaire esforç i el seu abdomen no es mourà com al vòmit. Si regurgita no ens hem de preocupar , ja que probablement el seu organisme estigui reaccionant davant d'alguna cosa que no pot pair.

Ara bé, les causes més comunes de vòmits en gossos són:

  • Infeccions víriques , com el parvovirus.
  • Infeccions bacterianes , com la salmonel·la.
  • Intoleràncies i al·lèrgies a aliments.
  • Presència de paràsits al seu intestí .
  • Haver empassat un objecte estrany .
  • Mareigs .
  • Ingestió de substàncies tòxiques com a productes de neteja.
  • Malaltia que afecti algun dels seus òrgans vitals.
  • Efectes secundaris d'alguns medicaments.

No obstant, si el teu gos està amb diarrea a més de vòmits, si els vòmits són molt freqüents o si hi ha presència de sang al vòmit, és recomanable que el portis al veterinari perquè els problemes poden ser més greus encara.

Riscos del vòmit en gossos

El risc més gran del vòmit sempre és la deshidratació . Com a tal, el procés fisiològic del vòmit és una reacció natural de l'organisme, però el nostre gos podria acabar patint una pèrdua severa de líquids.

Les races de mida petita, cadells i gossos ancians són més proclius a la deshidratació. En aquest cas sí que pots tenir motius per preocupar-te, ja que la vida del teu gos podria córrer perill. , les sals i els minerals. Tots aquests components formen part de la bioquímica essencial dels nostres millors amics, i la seva pèrdua és igualment perillosa per a la seva salut.

Què pots donar a un gos quan vomita

Aigua, dejuni i repòs inicial

Què se li dóna a un gos quan vomita? Ens hem fet aquesta pregunta moltes vegades. Tu també? Al final hem sabut que tot depèn de la freqüència i de la naturalesa del vòmit, però la pauta general sempre inclou donar aigua en abundància, però de mica en mica, i evitar l'aliment sòlid durant 24 hores llevat que tinguem un cadell o un gos molt més gran, en aquest cas no és bona idea privar-lo de tots els aliments.

Suplements alimentaris

Què donar-li a un gos quan vomita bilis? punt, vol dir que el nostre gos ja no està vomitant restes d'aliments sinó els propis sucs gàstrics del seu estómac.El risc de deshidratació és més elevat en aquests casos, ja que aquests fluids descomponen el menjar i propicien l'absorció de nutrients

En aquests moments, l'organisme dels nostres peluts no està preparat per pair res més: el pas següent consisteix a restaurar els electròlits i les sals segons ens digui el veterinari per tractar la deshidratació. Després el nostre gos haurà de seguir una dieta estricta durant alguns dies, en què fins i tot serà convenient que no mengi res.

Durant aquests períodes de temps, perquè al nostre gos no li faltin les vitamines ni els nutrients necessaris per al bon funcionament del seu cos, nosaltres donem al nostre un complement alimentari com el complex vitamínic balukaVIT de Baluka, ric en aminoàcids, vitamines i minerals. >

vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Un plus de VITalitat
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Les VITamines que la teva mascota necessita
vitaminas para perros con propiedades antiinflamatorias
Cúrcuma com a antiinflamatori natural
Més informació

Menjar fàcil de pair

Què pots donar a un gos quan vomita i té diarrea? Per molt malament que ho estigui passant el nostre millor amic amb els vòmits, una vegada passi l'episodi i el seu estómac hagi reposat almenys 24 hores, pots preparar arròs o patata i pollastre bullit .

No és res més que la famosa “dieta tova” que tots adoptaríem si ens passés el mateix. No obstant, el veterinari sempre ens podrà aconsellar sobre aliments dietètics preparats per a gossos amb vòmits i diarrea.

Si, com nosaltres, et preguntes què podem donar-li a un gos quan vomita, l'ideal és que els primers dies ajudi al seu estómac a recuperar-se fent-ho treballar el mínim possible. Després introdueix aliments de fàcil digestió a poc a poc, i complementa-ho tot amb un complex vitamínic per compensar els nutrients que falten temporalment a la seva dieta. No tenim cap dubte que el teu millor amic aviat se sentirà millor! de Viscoelàstica

cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Porta el seu nom brodat
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
Cuida dels seus ossos
cama de viscoelástica para perros con grandes propiedades destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Matalàs