dieta BARF para gatos

Què cal tenir en compte en una dieta BARF per a gats

Potser hagis vist gats menjar pràcticament de tot, però has de comprendre que aquest fenomen no és natural, ja que els felins són carnívors. La cura de la seva dieta és molt important per preservar el seu estat de salut, i per això va sorgir la idea de la dieta BARF per a gats. Veurem en què consisteix, per què és beneficiosa, quins aliments la componen i quines són les dosis que cal administrar.

Dieta BARF per a gats: què és i quins són els seus beneficis

Les sigles BARF signifiquen Biologically Appropriate Raw Food (en espanyol, ACBA: alimentació crua biològicament apropiada ). És un mètode d'alimentació que es basa en la idea que la dieta del gat consti, principalment, de carn crua. naturalesa. Els gats són caçadors per la seva condició de felins, i això els converteix en carnívors estrictes , cosa que significa que els seus organismes estan preparats per a la ingesta de carn crua procedent de les seves preses (ratolins, sargantanes, ocells…) .

En l'actualitat podem trobar al mercat nombrosos pinsos per a gats, els quals també són beneficiosos per a la seva salut pel contingut nutricional que aporten. Tanmateix, la dieta BARF proposa que els aliments processats no siguin la base de la seva dieta . Per què? Per tres raons fonamentals:

  1. L'estómac dels gats conté una alta quantitat de àcids molt agressius capaços de dissoldre adequadament els aliments que ingereixen i eliminar toxines o residus propis de la carn crua o, fins i tot, en cert estat de putrefacció (bacteris, cucs, paràsits…). Això és impensable per a les persones, que ens podem intoxicar immediatament si ingerim carn crua.
  2. L'organisme del gat està preparat per tolerar la ingesta d'aliments crus. El motiu que també puguin ingerir menjar processat o altres aliments cuinats és l'adaptació a l'entorn. En el procés evolutiu, els gats han pogut anar tolerant aliments que no formaven part de la seva dieta normal. Diguem que els gats “s'han acostumat” a ingerir altres aliments, però això no vol dir que convingui suprimir de la seva dieta allò pel que la seva pròpia naturalesa els hagi preparat.
  3. Els seus necessitats nutricionals concorden, per tant, amb la seva predisposició genètica. Estudis científics demostren que la dieta dels gats ha de constar d'un 60% de proteïnes, un 30% de greixos i només un 10% d'hidrats de carboni. Quina millor font de proteïnes que la carn? És com si les persones tractéssim de reemplaçar les nostres fonts nutritives naturals per aliments preprocessats de forma sistemàtica.

El principal avantatge de la dieta BARF és que és totalment personalitzable i adaptable a les característiques de cada gat. No hi ha unes racions o quantitats estipulades, i cada gat serà susceptible de ser analitzat individualment per determinar l'estructura de la seva dieta natural.

Vitamines Per a Gats amb Antiinflamatori Natural

“propiedad
Un plus de VITalitat
propiedad destacada
Les VITAmines que el teu gat necessita
propiedad destacada
Curcuma, l'antiinflamatori natural més potent
Més informació

Quins aliments ha d'incloure la dieta BARF per a gats?

Els gats no només s'alimenten de carn magra, sinó també de vísceres (pulmons, fetge , cor), la pell i una part dels ossos. En realitat, aprofiten gairebé tot! De fet, la ingesta d‟aquestes parts els ajuda a mantenir uns nivells òptims de fibres dietètiques i calci.

Conscients de la dificultat d'adquirir i preparar amb cura tots aquests aliments per al gat, els fabricants de productes BARF ja disposen d'alguns productes preparats directament per al consum , amb quantitats més o menys estàndard i que es poden congelar

No obstant, sempre podràs afegir certs complements vitamínics com el complex de balukaVIT, desenvolupat a base de cúrcuma i que conté vitamines, aminoàcids i minerals. D'aquesta manera, el teu gat ingerirà les proteïnes de la millor manera possible i no es veurà privat d'altres nutrients molt necessaris per al seu desenvolupament.

Quina quantitat diària es recomana a la dieta BARF per a gats?

Les racions de la dieta BARF poden variar en funció de la raça, l'edat, el sexe o les afeccions preexistents del gat. Això significa que no hi ha una quantitat diària recomanada normalitzada per a tots els gats, i haurà de ser un especialista en nutrició animal qui t'orienti.

Pot que et sorprengui que no haguem esmentat encara al veterinari . L'assumpte és que la dieta BARF no és gaire popular entre els veterinaris, però això no vol dir que la desaconsellin. Al contrari, ells seran els que millor puguin orientar-te en qüestió de quines quantitats i tipus de carn seran les millors per al teu gat, i també sobre les pràctiques no recomanades (per exemple, si el teu gat pateix alguna malaltia congènita o hereditària que faci desaconsellable ingerir segons quins aliments).

La dieta BARF per a gats és una idea cada vegada més estesa entre els nutricionistes i els propis amos, que aposten per donar-los aliments en la forma com normalment es els trobarien a la natura. El millor consell que et podem donar és que t'informis sobre les necessitats particulars de nutrició del teu gat, i complementis la seva dieta BARF amb el nostre complement vitamínic.

.

Deixar un comentari

Tingueu en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.