Condicions Productes Personalitzats

POLÍTICA DE DEVOLUCIONS I CANCEL·LACIÓ

DOS AND ONE TRILOGIC, SL (d'ara endavant Baluka Mascotas) ofereix serveis de personalització de productes d'alimentació, accessoris i serveis per a mascotes.

Els articles, colors i materials dels nostres articles per personalitzar poden variar lleugerament de les mostres exposades a la web segons disponibilitat, encara que sempre mantindrem la màxima qualitat i les característiques del disseny. En cas de segons comandes que siguin rèpliques del primer, preguem tenir en compte aquesta circumstància.

Les ofertes estaran marcades com a tal, i seran vàlides mentre apareguin a la pantalla. Aquestes ofertes podran ser modificades o cancel·lades sense avís previ.

Només s'acceptaran cancel·lacions i/o devolucions en els termes següents:

CANCEL·LACIONS

El client podrà cancel·lar la seva comanda i sol·licitar el reemborsament íntegre de l'import si aquest encara no ha estat enviat. Per això, haureu de posar-vos en contacte amb nosaltres com més aviat millor des del formulari de contacte o envieu-nos un email a hola@baluka.es i facilitar-nos les vostres dades i número de comanda.

En el cas de productes per als quals s'ha sol·licitat una personalització (inscripció de nom, fotografia o qualsevol tipus de missatge), el client podrà cancel·lar la comanda i sol·licitar el reemborsament íntegre de l'import si l'estat de la comanda no ha passat a "en procés de preparació" o nivell superior.

 

DEVOLUCIONS

 

a) Article defectuós o tramesa d'un article en lloc d'un altre per error:

Si es compleix alguna d'aquestes condicions, complint la normativa vigent, el client té un termini de 14 dies naturals a partir de la data de recepció per tornar una comanda en els 2 supòsits acceptats. Es comprovarà que l'estat del producte estigui en condicions normals i que no presenti signes de manipulació.

Per poder començar un procés de devolució, abans de realitzar-la, caldrà comunicar-ho via email a hola@baluka.es on us indicarem els passos perquè ens pugueu enviar la comanda. No acceptarem devolucions sense la comunicació prèvia.

Baluka Mascotes no acceptarà els enviaments a ports deguts o contrareemborsament i en què no s'hagin abonat les despeses d'enviament ni de devolució.

Cal que el producte estigui en perfecte estat de conservació, sense signes aparents dús, amb tots els seus accessoris i degudament empaquetat.

Si la devolució és dins dels supòsits acceptats, i comprovat el seu estat, tornarem l'import de la comanda mitjançant transferència bancària.

 

b) Desistiment de la compra: 

El desistiment és la facultat d'un consumidor de tornar un bé adquirit al comerç dins d'un termini legal, sense haver d'al·legar ni donar cap explicació ni patir una penalització.

Segons la Llei 3/2014, de 27 de març, per la qual es modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, es consideren Excepcions al Dret de Desistiment d'acord amb l'Art 102 de la citada llei, el següent supòsit, per la qual cosa no aplica el dret a la devolució:

"Productes encarregats a distància que es realitzin a mida o amb algun distintiu de personalització segons especificacions del client: roba, articles personalitzats amb noms, fotografies o qualsevol tipus de missatge, etc., o que siguin susceptibles de còpia (llibres, música, videojocs, etc.)"

En el cas dels productes oferts per Baluka Mascotes que siguin personalitzats, no s'admet el dret de desistiment de compra, per tant, no s'admeten devolucions.

En el cas de productes no personalitzats, l'empresa respectarà el període de temps publicat a la web en el moment de la compra, que pot variar segons promoció vigent a la data podent arribar a 30 o 60 dies, però que mai serà inferior a 14 dies podent el client sol·licitar el reemborsament de l'import pagat al seu moment pel producte i enviament 

Una vegada comprovat que el producte ha arribat a l'embalatge adequat, en perfectes condicions i sense signe evident d'ús excessiu, es procedirà a la devolució de l'import abonat pel producte i enviament (si n'hi hagués càrrec), menys l'import corresponent al transport de l'enviament de tornada, que sempre anirà a càrrec del client així com qualsevol cost dels previstos als articles 107.2 i 108, conforme al que disposa BOE-A-2014-3329

Com tornar productes en els casos acceptats:

Per tornar un producte en els casos previstos i acceptats per aquesta política de desistiment, cal seguir les instruccions següents:

 

  • No s'acceptaran devolucions a ports deguts.
  • Ha d'haver notificat abaluka.es el desig de desistir i haver obtingut l'autorització corresponent abans de fer l'enviament.
  • Es proporcionarà al client un enllaç al portal de devolucions perquè auto-gestioni la devolució.
  • Ha d'introduir els productes o productes en un paquet degudament embalat. La direcció de devolució figura al document descarregat.
  • Ha de portar el paquet (amb l'imprès adjunt de desistiment) a una oficina de missatgeria que serà indicada per baluka.es 
  • Heu de sol·licitar el comprovant de l'enviament a l'empresa de missatgeria.
  • Haurà de conservar el justificant fins que rebi el reemborsament sol·licitat.

En cas de repetides devolucions o reclamacions per mal estat o producte defectuós per part d'un mateix client, baluka.es es reserva el dret de no realitzar nous enviaments al client.

baluka.esprocedirà al reemborsament en la forma de pagament que el client hagi emprat en realitzar la comanda, i aquest reemborsament es trobarà subjecte al dret de retenir quantitats pels productes tornats que presentin danys. Us reemborsarem l'import abonat pel/s productes(s) retornat(s) menys les despeses d'enviament (si escau).

NORMATIVA EUROPEA DE CONSUM

Informem que la Comissió Europea ha creat la primera plataforma europea per a la resolució de conflictes al comerç “online” emparada en la darrera llei del consumidor. En aquest sentit, com a responsables d'una plataforma de venda en línia, tenim el deure d'informar els nostres clients sobre l'existència d'una plataforma en línia de resolució alternativa de conflictes.

 

Per recórrer a la plataforma de resolució de conflictes, el client ha d'utilitzar el següent enllaç: http://ec.europa.eu/odr

 

.