Mi perro no duerme por la noche: qué puedo hacer

El meu gos no dorm a la nit: què puc fer

Donada la gran quantitat d'hores que poden arribar a dormir els gossos (fins a 13 diàries de forma intermitent, i entre 8 i 9 de continu), l'insomni caní és especialment cridaner. D'acord amb la importància del somni en la salut dels nostres millors amics, veurem per què el meu gos no dorm a la nit , i com fer que un gos dormi tota la nit.

Per què el meu gos no dorm a la nit

Por i inseguretat

Els patrons de son dels gossos són sensibles als seus canvis a l'estat d'ànim , al igual que ens passa a les persones. És molt comú que un gos que senti por no pugui agafar el son. Els cadells i els gossos que hagin patit canvis bruscs en la seva vida, o que no tinguin fiançades les seves rutines , seran més propensos a sentir por, a més dels clàssics ensurts per petards i focs artificials, que els espanten especialment .

Dolors i picors

Si el gos sent algun dolor a les seves articulacions (cosa comuna en gossos grans) o si s'està rascant per culpa d'alguna picor, difícilment podrà agafar el son. Per exemple, els àcars poden provocar una picor molt molesta a les orelles.

Períodes de zel

Els gossos mascles perceben les femelles en zel a grans distàncies. Si hi hagués alguna gosseta en zel a prop de casa teva, és probable que el teu gos estigui inquiet i hiperactiu a la nit, a causa de l'excitació causada pel instint d'aparellament .

Estimulació excessiva o insuficient

Si el meu gos s'activa a les nits és probable que no hagi fet el suficient exercici físic , necessari per cremar tota l'energia que porti a dins. Així mateix, una estimulació excessiva pot ser causa de estrès i ansietat , cosa que tampoc ajuda a dormir.

Àpats copiosos

Si el teu gos ha menjat més del normal en la seva darrera ingesta del dia, és altament probable que pateixi una alteració digestiva. Les digestions pesades , igual que ens passa a les persones, dificulten els gossos per agafar el son. Això s'agreujarà si se n'ha anat a dormir només sopar. molt fredes o calentes), al teu gos li costarà adormir-se més del que és habitual.

Lloc de descans incòmode

Si tots els altres possibles punts que en dificulten el descans estan resolts i el meu gos està inquiet a les nits, pot ser que no estigui descansant sobre un bon matalàs . Pot ser que estigui acostumat a altres tipus de superfície, o que simplement se senti incòmode al llit actual. >

La nostra Llit de Viscoelàstica per a Gossos

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el seu nom brodat
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
El millor llit per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Llits

Què fer perquè el meu gos dormi tota la nit

Inculca-li una rutina

Les rutines són molt beneficioses per als gossos, i no solen portar bé les modificacions dels seus hàbits. Si introduiràs algun canvi sensible a la seva vida (un nou membre a la família, una nova mascota, un canvi d'ubicació de les seves coses, una mudança…) assegura't de acostumar gradualment a la novetat .

Vigila la seva alimentació

A banda dels coneguts problemes de sobrepès derivats d'una alimentació deficient, els menjars copiosos, encara d'aliments saludables, solen incidir negativament en la conciliació del son. Assegureu-vos que el vostre gos no mengi més quantitats de les necessàries , especialment si es tracta de l'últim àpat de la nit abans de dormir.En aquest cas, tampoc serà convenient que s'adormi només acabar, així que pots intentar avançar la seva hora del sopar i donar així una mica de marge al seu procés digestiu

Dóna-li un lloc còmode per descansar

Com pots fer que un gos dormi tota la nit? Molt senzill: cuida el lloc de descans del teu gos. El matalàs sobre el qual dormi ha de ser ergonòmic (si és possible, de viscoelàstica) per permetre-li llibertat de moviments. El llit que dissenyem a Baluka , a més d'afavorir el descans, compta amb protecció davant de bacteris, virus i àcars, la qual cosa implicarà que el teu gos no s'haurà de gratar durant la nit per culpa dels picors.

Treu-lo a córrer amb freqüència

Encara que sembli una obvietat, el descans no serà efectiu si el teu gos no s'ha cansat abans. A més, hi ha determinades races que tenen molta energia acumulada, com els border collie i les seves barreges, que necessiten una intensa activitat física durant el dia. No et càpiga cap dubte que si el teu gos inverteix temps a passejar, córrer i jugar, arribarà al final del dia desitjant agafar el son, i el seu cos estarà preparat per descansar.

Què puc fer si el meu gos no dorm a la nit? Tingues en compte que els gossos inverteixen gairebé la meitat del seu temps dormint, i la manca de son pot acabar propiciant problemes de salut graduals, de més lleus a més severs. El teu millor amic agrairà descansar bé durant la nit.