Qué raza de perro te conviene más

Quina raça de gos et convé més

Conviure amb un gos és meravellós, però es pot convertir en un mal de cap si no tries l'adequat per a tu.

Si has decidit incorporar a la família un gos, enhorabona!! de salut.

Tenir un gos implica molts beneficis, però també inconvenients

Molts són els beneficis de conviure amb un gos, encara que donem per fet que has valorat els contres: hauràs de dedicar-los temps i cures, caldrà netejar la casa amb més freqüència i et trobaràs pèls per tot arreu, si has d'absentar-te de casa hauràs de buscar qui se n'encarregui, suposarà una despesa en menjar, veterinari, vacunes…

Tot i així ho tens clar. Per a tu (i si ja has tingut gos amb més motiu) els avantatges de tenir un company caní superen amb escreix aquests inconvenients.

Això sí, hauràs de valorar quin gos s'adaptarà millor a tu en funció del teu estil de vida, habitatge o edat.

Si ets esportista i estimes la natura

Hi ha algunes races de gos que, com a tu , els encanta sortir a córrer, a fer senderisme o llargues caminades, i fins i tot nedar.

Són especialment adequats per acompanyar-te en les teves sortides les següents races:

>perro labrador

Labrador Retriever

El més popular, molt intel·ligent, afectuós i extremadament actiu, adora la seva família humana i no es cansa fàcilment.

Perro golden con familia

Golden Retriever

D'instint caçador i molt, molt versàtil: tranquil a casa, juganer i enèrgic quan surt a fer exercici.

border collie

>

El més intel·ligent, súper enèrgic, gran corredor i bon cuidador d'un ramat, o si no, de la seva família d'humans.

dálmata

Dàlmata

Molt actiu i enèrgic i amic dels nens. Els encanta córrer i jugar, aprecien molt la teva companyia i atenció, així que serà un bon company en les sortides i caminades.

pastor alemán

Pastor Alemany

Molt fidel i valent, amb gran energia i instint guardià. És un dels gossos més populars i molt apreciat pel seu caràcter amigable amb els nens i la seva facilitat per ser ensinistrat. Sens dubte seguirà el ritme dels més esportistes. Llit de Viscoelàstica per a Gossos

cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Porta el seu nom brodat
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
Cuida dels seus ossos
cama-de-viscoelástica-para-perros-con-grandes-propiedades-destacadas
El millor per a gossos amb displàsia o artrosi
Veure Llits

Pitbull

Tot i estar considerat un gos potencialment perillós (PPP), un Pitbull ben educat és afectuós, protector, pacient i ideal per conviure amb nens. Necessita canalitzar la seva energia amb molt d'exercici, així que estarà encantat de sortir amb tu diverses vegades al dia. No oblidis que a Espanya necessita llicència, assegurança de responsabilitat civil i ha de portar corretja i morrió per sortir al carrer.

Malgrat tot el que hem dit, qualsevol gos de qualsevol raça pot ser el millor company d'exercici i activitat física si respectes les característiques individuals, t'adaptes a la seva mida i edat i et preocupes de la salut i la seguretat.

Si vols saber més sobre els gossos ideals per a esportistes, entra al post “GOSSOS IDEALS PER A ESPORTISTES I AMANTS DE LA NATURA

Si vius en un espai petit

T'hauran dit moltes vegades que en un pis o apartament petit millor no tenir gossos Però si tries un gos de raça petita o mini i el cuides i alimentes correctament no has de tenir cap problema.

Aquestes són algunes de les races que s'adapten fàcilment a viure en espais reduïts:

sna

Schnauzer Miniatura

Alegre, intel·ligent, afectuós, i extremadament enèrgic i juganer. En un petit pis o apartament, sempre al costat del seu amo o família, se sentirà feliç i confiat. >Caniche

Hi ha diferents varietats, però per la seva mida s'adaptarà millor a un espai petit el Caniche Toy (que no sol arribar als 5 kg de pes) o el Caniche Mitjà (que pesa al voltant de els 13 kg. tranquil. S'adapta perfectament a espais petits ja que amb prou feines supera els 3 kg de pes. Passa molt de temps descansant i li encanta estar en família i rebre mims i carícies, encara que també gaudeix del seu passeig diari. >Chihuahua

Està considerat com el gos més petit del món. Mesura entre 15 i 20 cm i pesa entre 2 i 3 kg. És per això que és perfecte per a pisos petits o apartaments. >Una de les races més populars del món. Pesa poc més de 3 kg i no arriba als 20 cm d'alçada, així que resulta ideal per a espais petits. , Bulldog francès, teckel (o gos salsitxa), Pinscher miniatura, Carlino… fins i tot un gos de raça mestís o encreuament si té la mida adequada es pot acomodar a un apartament o pis petit.

Si vols saber més sobre els gossos ideals per a espais petits entra al post “GOSSOS IDEALS PER A PISOS PETITS I APARTAMENTS

Per a famílies amb nens

Hi ha algunes races de gos especialment adequades per conviure amb nens, als quals els encanta jugar amb ells, els protegeixen i cuiden i es deixen fer les mil i una “gosseries” sense una ganyota de desagrat.

Aquí en tens algunes:

golden

Labrador Retriever o Golden Retriever

Dues races excel·lents per conviure amb nens. Tot i tenir una mida considerable, són molt amorosos i pacífics. Border Collie

Intel·ligent, equilibrat i molt fidel. Li encanta córrer ja que tenen una gran quantitat denergia per gastar. És súper familiar i protector dels infants i de la casa.

És una de les races més conegudes del món, i també de les més antigues. Adora tots els membres de la seva família humana, i de manera especial els nens amb qui gaudeix explorant i jugant. t43>Boxer

Aquest gos és especialment indicat per viure en família, ja que és afectuós, obedient, fidel i equilibrat.. Tracta els nens de forma excel·lent si se'ls socialitza des de la etapa de cadell.

Pastor alemany

Extraordinàriament intel·ligent i lleial, poden ser entrenats com a gossos d'assistència i guardians, i són extremadament protectors amb la seva família i especialment amb els nens

Proporcionar una llar i donar una segona oportunitat a un animal es veurà recompensat amb el seu etern agraïment, amor i fidelitat

Gossos mestissos: L'experiència que suposa per a un nen tenir un gos serà doblement positiva si a més la seva mascota ha estat rescatada d'algun refugi o protectora. Proporcionar una llar i donar una segona oportunitat a un animal es veurà recompensat amb el seu etern agraïment, amor i fidelitat.

Hi ha més races ideals per conviure amb nens: Caniche, San Bernardo, Bichón Maltés, Bulldog Francès, Yorkshire Terrier, Cocker, Carlino…

Ofereix als teus fills l'oportunitat de tenir una mascota. És un aprenentatge de vida impagable.

Si vols saber més sobre els gossos ideals per a espais petits entra al post “GOSSOS IDEALS PER A FAMÍLIES AMB NENS

Per a gent gran

A Espanya viuen sols més de 2.300.000 persones més grans de 65 anys. Molts són els efectes de la soledat en les per a ells: major risc de depressió, mala alimentació, deteriorament cognitiu, empitjorament de malalties cardiovasculars i òssies…

Per ells, tenir una mascota a casa suposa múltiples beneficis: combat la solitud i la depressió, els manté actius, afavoreix la seva autoestima i exercita la seva memòria.

Algunes de les races de gossos més recomanables per a persones grans són: >

bulldog

Bulldog francès

Aquest gos de raça petita, de bon caràcter i afectuós, tendeix a sentir ansietat per separació, així que una persona gran que tingui temps per dedicar-hi és ideal per a ell. No és un gran caminador ja que es cansa amb facilitat, així que les exigències d'exercicis no són gaire grans. És pacient i calmat i li encanta estar a casa i rebre manyagues.

pomerania

>

És un autèntic gos “toy”, que fa de 20 a 30 cm i no passa de 3 kg, perfecte per adaptar-se a pisos petits. És un animal molt idoni per a gent gran pel seu caràcter alegre i amistós. Sempre està alerta, per la qual cosa és magnífic per a persones amb problemes d'audició ja que els avisa sempre que hi ha sorolls estranys a casa.

>

Bitxó maltès / Bitxo frisé

No hi ha gaires diferències entre ells, ja que provenen de la mateixa raça. Tots dos són petits, afectuosos i tranquils. S'adapta perfectament a espais petits, passa molt de temps descansant i li encanta estar amb el seu amo i rebre manyagues i carícies.

chihuahua

Chihuahua

Està considerat com el gos més petit del món. Mesura entre 15 i 20 cm i pesa entre 2 i 3 kg. Com que és territorial borda davant dels sorolls estranys, la qual cosa pot resultar beneficiós per a persones grans que viuen soles. races més populars del món, encaixa perfectament en la denominació de gos faldero. En ser petit no requereix de molta activitat, petites i curtes passejades poden ser suficients per a ell, cosa que per a alguns més grans que no poden caminar molt de temps seguit agraeixen.

Hi ha més races molt idònies per conviure amb gent gran. Entre els de mida petita trobem el Caniche, el Schnauzer o el Goldendoodle. Però també gossos grans com els coneguts Labrador o Golden Retriever, nobles i amigables, o el Galgo, silenciós, dòcil i tranquil.

Un gos és per a la gent gran, especialment si viu sola, una raó per sortir, tenir una vida més activa i socialitzar Però sobretot és tenir un company de vida incondicional ple d'amor amb el qual no hi caben la solitud ni la depressió.

Si vols saber més sobre els gossos ideals per a amos sènior entra al post “GOSSOS IDEALS PER A PERSONES MAJORS